Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Nostalgikväll- en familjefest

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Välbesökt och solig Nostalgikväll

I torsdags den 7 juni var det åter dags för den årliga Nostalgikvällen vid Götene Äldrecenter. Årets Nostalgikväll gästades av runt 150 fordon och minst 600 besökare fanns på plats i det vackra sommarvädret.

I år var det sjätte  gången som denna kväll arrangerades. Nostalgikvällen är ett folkhälsoprojekt som utvecklats i samverkan mellan Götene Motorklubb, Studieförbundet Vuxenskolan och Götene äldrecenter.

Till denna kväll bjuds alla former av entusiastfordon in, via affischer, flygblad, annonser, sociala medier men nog så viktigt går inbjudan via ”djungel telegrafen”. För de boende på orten har det blivit en folkfest som man gärna besöker för att se på fordon och utställningar men också för att möta och besöka sina vänner och umgås.

Nostalgikvällen- ett välbesökt arrangemang

Årets Nostalgikväll gästades av runt 150 fordon och minst 600 besökare fanns på plats i det vackra sommarvädret. Café Helena hade som vanligt god service och fullt upp med att sälja kaffe, kakor, smörgåsar och glass. Utomhus grillade Motorklubben hamburgare och korv, även där var försäljningen och humöret på topp, stundtals ringlades det sig en lång kö.

Mer än bara fordonsutställning

Under kvällen fanns det ”något för alla” förutom fordonutställningen fanns det bildvisning via Vuxenskolan med äldre bilder från Götenebygden det fanns lotterier och där blev det också lite kö, allt i ivern att vinna. För barnen fanns gratis ansiktsmålning, tatuering, ballonger och godis. Motorförarnas Helnykterhetsförbund/MHF fanns också på plats med utställning och information.

Volontärer hjälpte de boende på äldrecenter

Många volontärer från äldreomsorgens Väntjänst hade anmält sitt intresse att hjälpa till vilket samordnades så alla boende på Äldrecenter som önskade komma ut till kvällen event fick stöd i form av promenadsällskap och/eller rullstolschaufför, ett mycket uppskattat stöd.

Underhållning med Peder Sveder

På en liten utomhusscen gavs underhållning och musik under kvällen det var Peder Sveder som stod för den, ett uppskattat inslag med många kända melodier och möjlighet att sjunga med.

Vid kvällens slut kunde summeras att vi haft ännu en mycket lyckad Nostalgikväll vid Äldrecenter!

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!