Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

"Mitt liv som potatis" Kåseri vid Helenagården

Den 18 september gästade Yvonne Eriksen känd från Radio Skaraborg Helenagården, hon framförde ett tänkvärt kåseri om ”Mitt liv som potatis” detta var en annorlunda form av underhållning mot den traditionella musikunderhållningarna vid Äldrecenter.

Yvonne Eriksen i potatiskostym

Rolig entré i potatiskostym

Yvonne gjorde entré i en rolig egentillverkad kostym som potatis, brun, rund och med groddar å småpotatis hängande runt kroppen.

Potatisens liv och dess olika egenskaper

Hon framförde egen text i ett kåseri om potatisens liv i underjorden och dess olika egenskaper, fördelar och flexibilitet med att tillagas som kokt, klyftad, mosad mm. Finurlig text framfördes på ett glatt och trevligt sätt, några dikter av andra författare framfördes också, allt inom potatis temat.

Yvonne fick ny kunskap kring odling av denna "knöl"

Genom samtal med publiken fick Yvonne ny information och kunskap om potatis och om förhållande kring odling av denna knöl. Fyra uteplatser på Helenagården gästades vid detta besök, solen lyste och gästerna mådde gott, men solen var inget ”potatisen” tyckte om för då blev den grön och ratad. Underhållningen gav applåder och ett leende på läpparna.

Samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan

En aktivitet i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!