Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Lyckad kväll om droger och drogförebyggande

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Den 24 mars anordnades en kväll om droger och drogförbyggande i Centrumhuset. Kvällen var lyckad och gav föräldrar och vuxna en möjlighet att lyssna till intressanta föreläsare och träffa de personer som ungdomarna möter i skolan och på fritiden.

En lyckad kväll

Cirka 75 stycken vuxna och föräldrar deltog under kvällen som började med mingel och mässa. Under mässan fanns ungdomsmottagningen, Västerbybadet som är med i samarbetet "Ett dopningsfritt Skaraborg", Fritid-Ungdom, folkbildningen och många fler på plats för att träffa de inbjudna. En elev från musikskolan spelade flöjt och klass 9 från Fornängsskolan sålde fika för att samla in pengar till sin Polenresa.

Flera intressanta föreläsare fanns på plats

Bengt Nilsson som är drogförebyggande samordnare i Falköpings kommun berättade om spice, cannabis och andra droger. Polisen berättade om hur det gick till vid gripande och provtagning vid misstanke om missbruk. Susann Sundberg från familjecentralen berättade om vikten av att ge sin tonåring mycket kärlek. En tonåring behöver fem gånger mer kärlek än tillrättavisninga. Kvällen avslutades med att kurator Sofia Jonsson och specialpedagog Tommy Dahlberg lyfte upp några kniviga frågor som föräldrarna fick diskutera.

Arrangörer

Kvällen arrangerades av Fritid-Ungdom, Elevhälsan, Individ- och familjenheten och Folkhälsan, kommunens drogförebyggande grupp.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!