Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Lämna in vapen! Vapenamnesti mellan den 1 februari och 30 april 2018

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Känner du till någon som har illegala vapen? Mellan den 1 februari och 30 april 2018 gäller en tillfällig vapenamnesti i Sverige. Då kan du som utan tillstånd har skjutvapen och ammunition lämna in det till polisen. Du kan vara anonym och kommer inte att straffas för innehavet. Glöm inte att kontrollera att vapnet är oladdat!

Känner du till någon som har illegala vapen? Vid skjutningar med dödlig utgång är det ofta just olagliga vapen som används. Mellan den 1 februari och 30 april 2018 gäller en tillfällig vapenamnesti i Sverige.

Då kan den som utan tillstånd har skjutvapen och ammunition lämna in det till polisen. Den som frivilligt lämnar in vapen under amnestin kommer inte att straffas för innehavet och har rätt att vara anonym.

Den som inte lämnar in sina vapen under vapenamnestin riskerar ett hårdare straff om han eller hon senare upptäcks med illegala vapen.

Berätta gärna om vapenamnestin och hjälp till att få bort olagliga vapen. Det är viktigt att kontrollera att vapnet är oladdat innan det lämnas in.

Vapenamnestin gäller inte för sprängmedel eller andra explosiva ämnen. Av säkerhetsskäl kan polisen inte ta emot sådant.

Mer information

Läs mer på polisen.se/amnesti (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ring 114 14 om du har frågor om vapenamnestin.

Broschyr

Polisens informationsbroschyr om vapenamnestinPDF (pdf, 272.2 kB).

I broschyren finns information på svenska, engelska, arabiska, tigrinja, dari och persiska.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!