Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunens nya verksamhet "Tvätteriet" är nu igång!

För ett år sedan fick Jasmin Julardzija, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, uppdraget att starta ett tvätteri för att tvätta arbetskläder från kommunens vård- och omsorgsverksamheter. Detta för att frigöra arbetsutrymme i personalens vardag. I samarbete med Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen och Kommunala aktivitetsansvaret har Tvätteriet nu startat upp och tar just nu hand om ett par utvalda gruppers arbetskläder på prov.

Man i svart tröja och mörkt hår kollar in i kameran. I bakgrunden står torktumlare, tvättmaskiner och klädkorgar. Förstora bilden

Jasmin Julardzija. Klicka för att förstora bilden.

Fram tills nu har vård- och omsorgsavdelningarna själva tvättat sina kläder, vilket ger en ytterligare arbetsbelastning. För att avlasta personalen är planen att Tvätteriet ska ta över tvätten och ge dem möjligheten att fokusera mer på sina omsorgsuppgifter.

Tvätteriet har precis påbörjat sin resa och tar just nu hand om ett par utvalda gruppers arbetskläder på prov. Så småningom kommer verksamheten utöka sin arbetskraft och där även sin tvätteritjänst! Visionen är att Tvätteriet ska hantera vård- och omsorgspersonalens arbetskläder i hela Götene kommun. 

En väg in i arbetsmarknaden

Tvätteriet drivs som en arbetsmarknadsåtgärd och kommer bemannas av personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Verksamheten drivs i samarbete med Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen och Kommunala aktivitetsansvaret (KKA). Jasmin hoppas att personer som jobbar i Tvätteriet kommer kunna växa i verksamheten.

Vi vill stärka och rusta dem för att klara sig på den reguljära arbetsmarknaden och sedan kan gå vidare från oss, så att vi kan ta in nya personer som behöver hjälp och stöttning. Vi har även ett stort samarbete med Daglig verksamhet där deltagare kommer vara behjälpliga i arbetet", säger Jasmin Julardzija.

En titt in i verksamheten!

I videon nedan får ni hänga med och kika i verksamhetens lokaler!

Kontakt

Jasmin Julardzija, enhetschef på arbetsmarknadsenheten
Telefon: 0511-38 68 31
E-post: jasmin.julardzija@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!