Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Julkort från syslöjden till Kastanjegården

Dagarna före jul kom textillärare Ann-Marie Johansson med julkort från eleverna på Prästgårdsskolans årskurs 5 till Kastanjegården, Götene äldrecenter.

Förstora bilden

Barbro Hallberg, Götene äldrecenter tar emot julklapp med julkort av Ann-Marie Johansson, textillärare Prästgårdsskolan

Elevers handgjorda julkort

Elever vid Prästgårdskolan årskurs 5A och 5B har under höstterminen arbetat med julkort under syslöjdens lektioner för att ge till de boende på Götene äldrecenter.

Fyllda figurer i filt

Julkorten i papp var dekorerade med handgjorda figurer i filttyg, fyllda med värme, nja troligen bomull, dessa vackert dekorerade med pynt och sömnad. Formerna varierade mellan granar, grisar, bockar och snögubbar för att nämna några.

Ett viktigt arbete på syslöjden

Eleverna har tagit sitt arbete på syslöjden på största allvar och varit noga med att julkorten skulle bli fina och komma till glädje för de äldre, berättar Ann-Marie Johansson när hon dagarna innan Jul lämnade över dem på äldrecenter.

Kastanjegårdens fick årets julkort

Årets julkort delades ut på Julafton vid Kastanjegårdens fem gårdar, till glädje för många. Förra året fick de boende vid Helenagården och Korttiden korsstyngsbroderade julkort via samma skolan och textillärare.

Delad glädje dubbel glädje

Äldrecenter tackar för dessa kort och känner att delad glädje är dubbelglädje, sänder varma hälsningar till alla elever och dess lärare för omtänksamheten.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!