Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Hur god är den fysiska tillgängligheten i Götene kommun? Lämna din synpunkt!

Publicerad: klockan

Susanne Andersson, ordförande i tillgänglighetsrådet. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Susanne Andersson, ordförande i tillgänglighetsrådet. Klicka på bilden för att förstora.

Det är viktigt att ta bort fysiska hinder på platser i Götene kommun dit allmänheten har tillträde. Att göra miljön tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar innebär minskad risk för olyckor och oönskade händelser. Hjälp oss att hitta platser där förbättringar kan ske i Götene kommun!

Enligt konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning har alla rätt att leva ett självständigt liv och delta i samhället på lika villkor.

Det är viktigt att ta bort fysiska hinder på platser i Götene kommun dit allmänheten har tillträde. Att göra miljön tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar innebär minskad risk för olyckor och oönskade händelser. Hjälp oss att hitta platser där förbättringar kan ske i Götene kommun.

Den fysiska tillgängligheten diskuteras kontinuerligt i Tillgänglighetsrådet i Götene. Detta för att skapa ett tillgängligt samhälle i hela kommunen. Arbete med tillgänglighet är en ständigt pågående process och som en del i detta kommer vi nu att göra en utställning där du som medborgare kan medverka med förslag hur tillgängligheten kan förbättras i kommunens fyra tätorter. För att skapa delaktighet och en bra vardag för alla kommuninvånare i vår kommun är det viktigt att vi arbetar med den fysiska tillgängligheten"

Susanne Andersson, ordförande i tillgänglighetsrådet


Utställning

Under april månad finns en utställning om tillgänglighet i entréplanet på centrumhuset i Götene tätort.

Lämna synpunkter

Du kan lämna dina synpunkter om platser som inte är tillgängliga på utställningen i Centrumhuset eller lämna dem digitalt nedan.

Instruktioner för att lämna synpunkt digitalt

  1. Klicka här för att lämna synpunkt (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Skriv in din synpunkt
  3. Leta upp platsen på kartan och klicka på den så den får en blå markör
  4. Klicka på knappen "Lämna in din synpunkt"

Du kan söka efter en adress i sökfältet. Du kan zooma in och ut genom att klicka på plus- och minustecknen eller scrolla med mushjulet. Du kan panorera i kartan genom att ta tag och dra i kartan. Om du zoomar in tillräckligt långt i kartan så byts kartbilden ut mot ett flygfoto för att du enkelt ska kunna peka ut platsen för din synpunkt. Klicka i kartan för att placera ut den blå markören.

Kontakt

Mikael Lundgren, tillgänglighetsstrateg
Telefon: 0511-38 62 83
E-post: mikael.lundgren@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!