Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Hemberedskap: värme

Publicerad: klockan

Om värmen i bostaden slutar fungera blir det snabbt kallt. Man blir stel i kroppen och hjärnans förmåga försämras. Det är viktigt att försöka hålla sig varm, speciellt om det är kallt ute.

Hemberedskap är den beredskap som privatpersoner kan ha i den egna bostaden, i form av exempelvis mat- och vattenreserver, men även mediciner, husdjursmat, välling och annat som kan behövas. Till hemberedskap räknas också möjligheten att ta till sig information och nyheter om en pågående samhällskris. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, har gjort fyra korta filmer tillsammans med armbryterskan Heidi Andersson för att visa vad man kan behöva ha i en så kallad krislåda. En krislåda är ett förråd med saker som kan vara bra att ha vid en samhällskris.

I filmen berättar Heidi att det är bra att veta var man har sina varma kläder, mössor och vantar med mera. Ljus och tändstickor är också bra att ha, men det är viktigt att tänka på säkerheten. Ha inte värmeljus eller liknande nära brännbara material, och inte heller för nära andra ljus. Se filmen nedan för ännu mer information.

Mer information

Hemberedskap

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!