Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Hemberedskap: mat

Publicerad: klockan

Kroppen klarar sig relativt länge utan mat, men den mentala förmågan försämras snabbt om man inte får i sig näring. Därför är det viktigt att försäkra sin tillgång till mat under en samhällskris.

Hemberedskap är den beredskap som privatpersoner kan ha i den egna bostaden, i form av exempelvis mat- och vattenreserver, men även mediciner, husdjursmat, välling och annat som kan behövas. Till hemberedskap räknas också möjligheten att ta till sig information och nyheter om en pågående samhällskris. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, har gjort fyra korta filmer tillsammans med armbryterskan Heidi Andersson för att visa vad man kan behöva ha i en så kallad krislåda. En krislåda är ett förråd med saker som kan vara bra att ha vid en samhällskris.

I filmen berättar Heidi att det första man bör göra är att äta det som finns i kylskåpet eftersom det blir dåligt fort. Heidi berättar också att mat som man kan lagra länge eller som kan ätas utan tillagning kan vara en stor tillgång under en samhällskris. Se filmen nedan för ännu mer information.

Mer information

Hemberedskap

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!