Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene var värd för nätverksträff för familjecentraler

Publicerad: klockan

Susann Sundberg från Familjecentralen i Götene och föreläsaren Egil Linge. Foto: Göran Gustafsson, NLT. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Susann Sundberg från Familjecentralen i Götene och föreläsaren Egil Linge. Foto: Göran Gustafsson, NLT. Klicka på bilden för att förstora.

Familjecentralsdagen riktar sig till alla yrkeskategorier som arbetar på familjecentraler i ”gamla” Skaraborg.

Deltog gjorde samordnare, förskollärare, familjebehandlare, specialpedagoger, BVC-sköterskor och barnmorskor från 13 kommuner.

Vi träffas en heldag per år för gemensam kompetensutveckling och för att dela med oss av hur arbetet fortskrider i de olika kommunerna.

I år var det Götenes tur att stå för värdskapet och på onsdag förmiddag, den 30 september, hade vi bjudit in Egil Linge, legitimerad psykolog och psykoterapeut med kliniker både i Stockholm och Visby, för att föreläsa om hur ”God anknytning som barn ger goda kärleksrelationer som vuxen”. Ett mycket intressant ämne som berör alla som arbetar på Familjecentralerna.

Efter lunch satt vi ner yrkesvis och reflekterade över hur vi kan använda oss av det vi fått till oss genom förmiddagens föreläsning. Det skiljer sig givetvis åt utifrån våra olika professioner, men ska ändå gå att fasa samman för våra gemensamma familjers bästa.

83 personer från 13 kommuner deltog under denna mycket givande dag, som finansierades med medel från Folkhälsorådet.

Foto: Göran Gustafsson, NLT. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Foto: Göran Gustafsson, NLT. Klicka på bilden för att förstora.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!