Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Glädjande nyhet - kommunens Frivilligverksamhet/Väntjänst är åter aktiv!

Volontärer inom kommunens Frivilligverksamhet är åter aktiva inom verksamheterna vid Träffpunkt, Mötesplats samt väntjänstbesök efter en tids paus.

Fem personer står på rad hållande i en blombukett.

Modiga volontärer är mannekänger vid modevisning 18 oktober på Mötesplatsen

Uppstart under oktober månad

Under första delen av oktober månad bjöds en stor del av volontärerna som är inskrivna i verksamheten in till upptakt/uppstart. Det bjöds på information och smörgåstårta, frivilligsamordnaren och aktivitetsansvariga vid Träffpunkterna berättade om när, var och hur verksamheten åter kan starta.

Försiktighet och varsamhet

Uppstarten sker med försiktighet och varsamhet under oktober månad för att sedan utökas allt efter som. Fler volontärer och samverkansparter kommer bjudas in till träffar framöver och projekt kan åter startas upp.

Stor glädje för många

Det är till stor glädje för många att Frivilligverksamheten åter har startat upp efter en tids paus med anledning av pandemin. Både volontärer och personal kände stor glädje att åter mötas och planera för kommande aktiviteter och väntjänst besök.

Frivilligveksamhet/Väntjänst

Runt 100-talet volontärer är aktiva inom kommunens Frivilligverksamheten/Väntjänst. En stor del är enskilda personer med uppdrag vid aktiviteter på Träffpunkt eller Mötesplats samt Väntjänst med enskilt hembesök. Volontärer finns också aktiva genom samverkan med förening eller organisation.

Förgyller dagen för en medmänniska

Uppdraget för samtliga volontärer är att förgylla dagen för andra medmänniskor inom äldreomsorgens verksamheter.

"Delad glädje är dubbel glädje"

Det är givande både för den som är volontär att ge av sin tid och lust, känslan av "att vara behövd" är varm, likaså att få ett väntjänst besök eller ta del av någon aktivitet ger en känsla av välmående.

Fler volontärer sökes

Är du intresserad av att bli volontär , hör av dig till kommunens frivilligsamordnare, kontaktuppgifterna finner du här nedanför.

Kontakt

Barbro Hallberg, frivilligsamordnare 
Telefon: 0511-38 62 36
E-post: barbro.hallberg@gotene.se

Adress: Mötesplatsen, Norra Skaravägen 32, Götene


Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!