Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Fler vuxna ögon och engagemang behövs i sommar för att alla ska få ett bra sommarlov

Det är många barn och ungdomar men få vuxna ute i samhället på kvällar och helger. De offentliga resurserna räcker inte till för att täcka alla områden i hela kommunen. Det behövs fler vuxna som är närvarande i samhället om kvällarna, som är nyfikna, som bryr sig och lägger sig i vad unga har för sig om kvällarna. Vårdnadshavare eller ej. För att det ska bli en bra sommar för alla.

Äntligen sommarlov! Det är glädjande att så många barn och ungdomar är ute och rör sig. Tyvärr märker vi dock att både skadegörelse och allmän oro ökar i takt med värmen och med färre uppstyrda aktiviteter på kvällar och helger.

Vi, områdespolisen och kommunens fältfritidsledare, märker också att barnen och ungdomarna är ganska ensamma ute. Det är få vuxna som är ute och rör sig i samhället.

Våra offentliga resurser räcker inte till för att hålla koll och vara på alla platser samtidigt runt om i kommunen. Det behövs fler vuxna som är närvarande i samhället, som är nyfikna, som bryr sig och lägger sig i vad unga har för sig om kvällarna.

─ Ni vuxna är jätteviktiga. Det är tillsammans med er som vi verkligen kan göra skillnad. Era ögon behövs året om, men särskilt nu på sommaren då barn och ungdomar rör sig ute på ett annat sätt. Passa på att ta en extra promenad eller cykeltur på kvällarna, prata med ungdomarna om vad de har för sig och om vad som händer i kommunen. Och sist men inte minst, prata gärna med oss – polisen och fältfritidsledarna, som arbetar runt om i kommunen och möter barn och ungdomar. Vi vill gärna ha kontakt med er och tar gärna emot tips eller delar era tankar och oro, säger kommunpolis Elisabeth Oliv.

─ Alla vuxna behövs, vårdnadshavare eller ej. Om ni ser eller hör något som inte verkar gå rätt till, våga agera och lägg er i, oavsett om det är ditt barn eller någon annans. Vi måste ifrågasätta och sätta gränser. Låt oss tillsammans göra det här till en bra och fin sommar för alla, säger kultur- och fritidschef Jytte Rixman Svantesson.

Tack för att du bryr dig!

Vid frågor kontakta

Jytte Rixman Svantesson, kultur- och fritidschef
Telefon: 0511-38 60 61
E-post: jytte.rixmansvantesson@gotene.se

Elisabeth Oliv, kommunpolis
Telefon: 010-565 75 08
E-post: elisabeth.oliv@polisen.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!