Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Eva Lundell hyllad på länsmiddag med landshövdingen

Eva Lundell anhörigsamordnare i Götene kommun var en av länets eldsjälar som blev hyllad av landshövdingen vid en länsmiddag på Marieholm i Mariestad den 7 oktober

Eva Lundell anhörigsamordnare Götene kommun tillsammans med Per Andersson som också uppvaktades.

Motivering till nomineringen

Eva Lundell arbetar i Götene kommun som anhörigsamordnare. Hon arbetar oförtrutet för att de som är anhöriga till personer som har olika typer av svårigheter ska få stöd i sina liv och Eva fortbildar sig ivrigt för att alltid vara i fas inom sina arbetsområden.

Anhöriga är en grupp som ofta glöms bort, men Eva ser, hjälper och stöttar alla på ett otroligt gediget vis. Hon ordnar utbildningar, träffar och cirklar på både dagar och kvällar, samt inte minst genom sitt varma sätt att bemöta människor.

Eva delar enskilt och i olika grupper med sig av sin erfranhet och kunskap på ett igenkännande och förstående sätt och är alltid någon att räkna med. Eva lämnar aldrig någon utan stöd, även om problemen inte ligger helt inom hennes ansvarsområde. Hon är en god representant för alla de många kommunalt anställda som brinner för sina arbetsuppgifter inom verksamheten.

- Vi känner oss stolta över att ha Eva hos oss i Götene och vi gratulerar henne", säger socialchef Eva Thimfors

Vill hylla dem som gör vårt län till en bättre plats att leva på

Totalt 21 personer, tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande i respektive kommun, fick njuta av en färgsprakande höstmiddag från Norrqvarn i Lyrestad. Allt ordnat så coronasäkert som möjligt med avstånd till varandra men närheten kändes ändå i alla varma samtal kring borden.

- För oss på Länsstyrelsen är det viktigt att göra detta för att visa att samhället inte stannat av. Vi går igenom stora prövningar men anpassar oss. Vi vill på det här sättet hylla er som gör vårt län till en lite bättre plats att leva på", sa landshövdingen Anders Danielsson i sitt inledningstal.

Bakgrund till länsmiddagarna

För tredje året i rad bjuder landshövding Anders Danielsson in till länsmiddagar för att hylla dem som gjort betydande insatser i länet. Det är kommunfullmäktiges ordförande (KFO) i respektive kommun som nominerar personerna. I år, under rådande pandemi, har länsmiddagarna delats upp på fyra tillfällen för att fördela länets 49 kommuner så jämnt som möjligt.

Länststyrelsens pressmeddelande

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!