Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

"Åter till dansbanan"

Publicerad: klockan

Förstora bilden

AnnSofi Sandell och Gun-Britt Mellberg tar sig en svängom.

Ett nytt Folkhälsoprojekt inom äldreomsorgen. Projektet bygger på att minnas och delge varandra om ungdomstiden och dansbanan.

Götene Äldrecenter tillsammans med Hällekis Träffpunkt och Vuxenskolan har ansökt och fått medel att genomföra ett projektet.

Minnen från dansbanan

Under våren har man möts i både Hällekis och Götene i cirkelform. Utefter ett eget framtaget material har man samlats och samtalat om minnen från dansbanan. Det har varit mycket skratt, berättelser och igenkännande om ”hur det var då” några områden man samtalat kring är bygdens dansbanor, kläder, musik och kringaktiviteter så som tombola.

"Att dansa tjo-litta"

Vid  träffen den 25 juni  på Mötesplatsen, Götene Äldrecenter tittades det på film av Axevalla Folkdansgille med sång och danslekar, aktiviteten avslutades med sång, rörelser och danslek. Förr kallades det ”att dansa tjo-litta” vilket var mycket populärt bland annat vid Venavallen i Österplana.

Dans i höst

Under hösten kommer det ordnas dans med kringaktiviteter vid både Hällekis Träffpunkt och Mötesplatsen, Götene Äldrecenter. Hur dessa danser kommer att utformas beror helt på deltagarnas berättelser och minnen, men alla intresserade hälsas välkomna ”Åter till dansbanan” när, var och hur kommer annonseras efter sommaren.

Kontakt

Barbro Hallberg, frivilligsamordnare 
Adress: Mötesplatsen, Norra Skaravägen 32, Götene
Telefon: 0511-38 62 36
E-post: barbro.hallberg@gotene.se 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!