Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Årets första utomhus­under­hållning vid Götene äldrecenter

Nu våras det på äldrecenter och första utomhus­underhållningen har just avnjutits under torsdagen. Då gästades Helenagårdens fyra boenden på altanen av Henrik Strömberg, sångare i Scotts orkester. Henrik framförde ett blandat program av kända melodier valda med omsorg för att passa målgruppen, för att nämna några ”Tiotusen röda rosor”, ”Hjärtats röst”, ”Ljus och värme” och ”Sträck ut din hand”.

En härlig vårkänsla spreds runt Helenagården

Solen lyste vid dagens första spelning men gick sedan bakom moln för att ”glimtade fram” under dagen och mellan låtarna, de boende hade kläder efter väder och extra filtar för att hålla sig varma så de kunde njuta även när solen gått i moln. En härlig vårkänsla spreds runt Helenagården med musik och sång med förväntan på en fin vår och sommar, fler utomhus underhållningar är inplanerade och finns att se fram emot. Dagens program med vackra texter och härlig melodier värmde boende och personal, applåder avslutade underhållningen med en hälsning till Henrik om välkommen åter!

Samverkan med olika parter

Genom samverkan med olika parter finns flertalet utomhusunderhållningar och -aktiviteter redan nu inplanerade för Götene äldrecenter under våren och sommaren. Nästa vecka kommer Ceciliagården, Kastanjegården och Torstensgården få musikaliskt besök på sina innergårdar och altaner.

Dagens underhållning genomfördes i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Östra Hälso- och sjukvårdsnämnden Västra Götalandsregionen.

Spelningar planerade vid Fridebogården och Backlyckan

Inför detta år har extra pengar för utomhusunderhållning vid kommunens Äldreboende ”öronmärkts” i kommunens budget och spelningar för sommaren är redan nu inbokade vid Fridebogården i Källby och Backlyckan i Hällekis.

Se ett klipp från underhållningen

Här kan du se ett videoklipp när Henrik framför "Sträck ut din hand".

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!