Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vad är det som gör att ett företag växer?

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Företagsrevitalisering, eller tillväxtresor, har skapat 2750 nya jobb i små och medelstora företag i Skaraborg sedan år 2000. Idag presenterades de spännande resultaten av forskningen för ett antal företag i Götene som antingen gjort resan eller har potential att göra den.  

Ett 20-tal företagare var inbjudna till en lunch arrangerad av Götene kommun och Sparbanksstiftelsen. Dessa företag har antinget genomgått en revitalisering eller har potential att göra det.

Börje Boers från högskolan i Skövde är en av de forskare som ingått i en forskningsgrupp som studerat fenomenen bakom varför ett företag gör en tillväxtresa (revitalisering) och hur en sådan resa påverkar företaget.

Små och meddelstora aktibolag har kartlagts i Skaraborg och man har bland dessa identifierat 112 företag som revitaliserade.  

Forskningen visar bland annat att den mest avgörande faktorn för tillväxt är själva viljan att växa. Även geografisk expanssion, produktutvekcling, breddning av verksamheten och nya lokaler har varit faktorer som påverkat tillväxten.

De identifierade företagen i Skaraborg erbjuds nu att delta i en nätverksgrupp som kommer att ledas av Högskolan i Skövde under 2019.  

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!