Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Tanka ditt fordon i nyöppnade Macken i Hällekis

Publicerad: 22 april 2012
Klicka på bilden för att förstora

Klicka på bilden för att förstora

Tanka bensin eller diesel från Green Petrolems tankställe i småbåtshamnen i Hällekis. Öppningen sammanfaller med Götene Sportfiskeklubbs årliga stora trollingfisketävling.

Det är många Hällekisbor som under lång tid önskat att få ett tankställe till Hällekis och slippa att åka längre för att tanka sina fordon.
- Samhällsföreningen, företag, privatpersoner, båtägare med flera tror jag säkert är nöjda idag säger Gert Rahm, näringslivschef i Götene kommun.

Det är en containermack som nu står på plats i Hällekis

Räddningstjänsten slutbesiktigade Macken onsdag 18 april.
- Vi från Götene kommun hoppas att allt skall fungera inför Götene Sportfiskeklubbs stora arrangemenang Kinnekulleträffen 2012 fredag 20 april-söndag 22 april. Vi som arbetat för att få till den här etableringen hoppas också att Hällekisborna kommer att uppskatta och använda den nya macken, så att det blir en lönsam investering för ägarna och att macken därmed blir kvar i Hällekis i många år framöver säger Gert Rahm, näringslivschef.

- Underbart!! Tack alla som bidragit till att få det på plats. Det kan inte nog påpekas hur viktigt detta kommer att vara för båtturismen till Hällekis. Många kommer att tanka och sedan stanna  över natten i vår hamn. Sen handlar man, fikar på Falkängen eller "Naturligtvis", cyklar upp på Kinnekulle och njuter av vår fina bygd! Säger Roger Widlund, ordförande i Hällekis Båtklubb.

Bakgrund

Det har sedan lång tid pågått arbete för att få en bensinstation till Hällekis. År 2007 kontaktades befintliga tänkbara bensinbolag angående etablering i Hällekis. På grund av hög investeringskostnad och litet kundunderlag var det då inte möjligt för någon att etablera sig i Hällekis.

På möte i februari 2010 om "Bymacken till Hällekis" informerades om det nya konceptet Containermack med tank ovan jord, om lämpligaste placering i Hällekis och om olika drifts- och ägarformer.

Det finns i Vänern cirka 100 000 fritidsbåtar och cirka 10 000 besökande båtar via Göta kanal som varje sommar söker platser att besöka. För Hällekis Båtklubb betyder en etablering av tankställe för båtar en positiv utveckling av den egna verksamhet och av gästhamnsverksamheten. Fler båtturister till Hällekis gynnar också andra i besöksnäringen.

Efter en serie möten framstod småbåtshamnen som bästa placeringen av macken, med möjlighet att där tanka både bilar och båtar.
 
PR Slamsugning har nu investerat i en Containermack med bensin och diesel, oljeavskiljare och kommer att svara för driften. Macken har tio meter slangar för bensin och för diesel.

Kommunen som är markägaren har stått för markberedning och sköter vinterväghållning.
 
PR Slamsugning har sen tidigare fem egna bensinstationer under varumärket Green Petroleum. De finns i Stenstorp, Broddetorp, Gudhem, Lyrestad och Skultorp. På de tre förstnämnda platserna finns nedgrävd tank och på de två sista finns tank ovan jord, så som är planerat för Hällekis.

Gert Rahm
Näringslivschef
E-post: gert.rahm@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 09

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!