Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Stort intresse för Götene industrinatt

Under onsdagskvällen öppnade nio tillverkande företag i Götene upp sina dörrar för allmänheten för att visa hur en modern industri ser ut. Arrangemanget, som är det andra i ordningen, är ett samarbete mellan de tillverkande företagen, Näringslivsföreningen i Götene och Götene kommun och arrangerades första gången 2017.

Välbesökta företag

Elever, studenter, arbetssökande, lärare och många andra som var nyfikna på hur en modern industri ser ut tog tillfället i akt att besöka företagen. En total utvärdering är inte gjord ännu med CIDAN har rapporterat att dom hade närmare 400 besökare under kvällen och alla deltagande företag var välbesökta.

- Det var väldigt lyckat. En kanonkväll. Fullt av folk från 17.00 till 21.00. Vi är supernöjda säger Sven Lans, VD på Götene UFO.

Kompetensförsörjning

Det huvudsakliga syftet med Götene industrinatt är kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Den tillverkande industrin står för över 50 procent av alla arbetstillfällen i kommunen. Det gör Götene till en av de kommuner i Sverige som har flest antal anställda inom industrin i förhållande till antalet invånare. Många företag beskriver bristen på kompetent personal som ett av deras största hinder för tillväxt, då gäller det att tänka i nya banor!

Stort tack till alla besökare och till alla medverkande företag som öppnade upp sina dörrar för att visa vilka spännande arbetsplatser det finns i vår kommun!

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!