Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Starkt näringslivsklimat i Götene kommun

Publicerad: klockan

Diagram över enkätsvar om företagsklimatet i Götene jämfört med resultatet för Sverige. Klicka på bilden för att förstora.

Diagram över enkätsvar om företagsklimatet i Götene jämfört med resultatet för Sverige. Klicka på bilden för att förstora.

Svenskt näringsliv har släppt resultatet av sin årliga undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Götene kommuns betyg har stärkts i stort sett på alla områden. Det sammanfattande omdömet för företagsklimatet i kommunen är rekordhögt.

Svenskt Näringsliv sammanställer årligen en enkätundersökning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Nu har årets resultat av undersökningen presenterats där Götenes betyg är rekordhögt. Det sammanfattande omdömet för företagsklimatet i kommunen är 4.26 poäng av 6 möjliga. Detta att jämföra med snittet i riket som är 3.42.

– Det är roligt att se att vi rör oss i rätt riktning och att vi lyft oss rejält i i stort sett alla delfrågor. Det är ett kvitto på Göteneandan! Vi vill naturligtvis nå ännu längre och jobbar tillsammans över de politiska gränserna aktivt med att ta fram ett näringslivspolitiskt program där vårt lokala näringsliv också är delaktiga", säger Susanne Andersson, kommunalråd i Götene kommun.

Enkäten baseras främst på de betyg som drygt 31 000 företagare från hela landet har satt på sin hemkommuns företagsklimat. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, dialog och kommunens service till företagen.

– Götene kommun har sedan ett antal år arbetat långsiktigt med att få ett gott företagsklimat. Politiker och tjänstemän jobbar utifrån inställningen att de är till för att hjälpa och stötta företag och medborgare så mycket de kan, detta ger resultat såklart. Jag upplever näringslivet som positiva till kommunen som helhet, det gör också att näringslivet jobbar för kommunens bästa. En bra positiv spiral, det är väldigt roligt att få se hur kurvan pekar uppåt. Nu är det bara att öka tempot ännu mer", säger Niclas Karlsson ordförande i Företagarna i Götene.

Skillnaden i hur företagen upplever det lokala företagsklimatet blir allt större i Skaraborg. För första gången någonsin får hela sex kommuner ett betyg över 4.0 på sexgradig skala, samtidigt som flera kommuner tappar. Götene är den kommun i Skaraborg som ökar mest av kommunerna i det sammanfattande omdömet.

– Företagsklimat är en färskvara som vi hela tiden måste jobba med. Det är ett resultat av ett långsiktigt och gediget samarbete mellan kommunen och det lokala näringslivet. Det finns en samsyn över de politiska gränserna att Götene ska jobba näringslivsinriktat och företagsfrämjande. Vi har ett starkt näringsliv där många företag engagerar sig i kommunens utveckling och framtid. När näringslivet och kommunen jobbar tillsammans mot samma mål så blir det såhär bra. Men vi vill givetvis nå ännu högre", säger Näringslivsstrateg Emelie Thim.

Mer information

På Svenskt näringslivs hemsida www.foretagsklimat.se kan du se mer av resultatet (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Emelie Thim, näringslivsstrateg
Telefon: 0511-38 60 09
E-post: emelie.thim@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!