Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Speeddating med företagare ska ge arbetslösa ungdomar praktikplats

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Jasmin Julardzija och Tommy Hermansson från Götenes arbetsmarknadsenhet på var sin sida om Stefan Johansson från Sparbanken Skaraborg

Sparbanken Skaraborg driver tillsammans med Arbetsförmedlingen och kommunen  projektet "Unga jobb". Projektet ska hjälpa arbetslösa ungdomar att få arbetslivserfarenhet och kontaktytor.

På december månads företagslunch på Kinnekullegården presenterade Stefan Johansson från Sparbanken Skaraborg projektet ”Unga jobb”. Projektet, som finansieras av Sparbanksstiftelsen Skaraborg, drivs av banken tillsammans med Arbetsförmedlingen och kommunerna Götene, Skara, Vara och Essunga.

Målsättningen med projektet är att erbjuda kvalificerade praktikplatser till arbetslösa ungdomar i åldern 18-24 år. Praktikplatserna är på 90 dagar och ska ge ungdomarna arbetslivserfarenhet och kontaktytor. Det ska också skapa långsiktig hållbar tillväxt lokalt och regionalt. Ungdomarna får ersättning från Försäkringskassan under praktiktiden så företaget som tar emot en praktikant behöver inte betala någon lön.

Den 18 mars 2015 blir det ett stort event på Rosers salonger i Skara dit alla ungdomar i målgruppen bjuds in. Där får de lyssna på intressanta föreläsare, bland andra artisten Petter. Företagen som kan tänka sig ta emot en praktikant finns på plats och ungdomarna får i en ”speeddating” chans att gå runt till företagen och presentera sig och lämna sitt CV. Förhoppningen är att så många företag som möjligt från olika branscher ska komma till eventet.

Kommunens arbetsmarknadsenhet presenterade på företagslunchen hur man i samarbete med Arbetsförmedlingen stöttar unga arbetssökande. Man jobbar just nu också aktivt med arbetslösa ungdomar som ännu inte tillhör Ungdomsgarantin, förbereder dem för jobb och hjälper till med att söka jobb. Lunchmötet avslutades med en diskussion om de för- och nackdelar som företagen upplever med att ta in unga i sin verksamhet.

Mer information

Mer information om projektet finns på www.sparbankenskaraborg.se/ungajobb (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!