Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Rekordhög placering för Götene i årets näringslivsranking

Jubel och glädje i Centrumhuset när Svenskt näringsliv släppte resultatet av sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Med plats 18 placerar sig Götene kommun högre på listan än någonsin och klättrar 16 placeringar mot 2019 års ranking.

Det var jubel och glädje i Centrumhuset när Svenskt näringsliv släppte sin årliga ranking av Företagsklimatet. Enligt rankingen är Götene den 18:e mest företagsvänliga kommunen i Sverige. Det är en hög placering då landets alla 290 kommuner är med. Det är även den högsta placeringen kommunen haft i rankingen sedan den startade för 20 år sedan.

För att nå en topp 20 placering behöver man placera sig högt på i stort sett alla delfrågor. Det som sticker ut särskilt är tredjeplatsen vad gäller samarbetet mellan skola och näringsliv, och fjärdeplatsen vad gäller konkurrens från kommunen.

Det som drar ner betyget är bland annat frågor gällande mobilnät och bredband (plats 91), och vägnät, tåg- och flyg (plats 165).

Ingen är bäst på allt och ingen gör alltid rätt. Men att det är samarbetet och viljan från näringsliv, tjänstepersoner och politik att bli bättre tillsammans, som ligger till grund för det här resultatet råder inga tvivel. Vi fortsätter att skruva, lite i taget, men framförallt tillsammans, säger näringslivsstrateg Emelie Thim."

Följ vårt arbete mot ett ännu bättre företagsklimat här.


Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!