Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Nu är projektet ”Jobba i Götene” igång

Publicerad: klockan

Projektet "jobba i Götene" har startat och ungdomarna filmar för fullt. Klicka på bilden för att förstora.

Projektet "jobba i Götene" har startat och ungdomarna filmar för fullt. Klicka på bilden för att förstora.

Arbetet med den första filmen i projektet som drivs av Näringslivsföreningen och Götene Kommun med ekonomiskt bidrag från Sparbanksstiftelsen är nu igång. Ett gäng medieintresserade gymnasieungdomar kommer att filma spännande arbetsplatser i Götene. Filmerna kommer sedan att spridas via projektets Facebooksida och en Youtubekanal.

Många Göteneungdomar lämnar kommunen efter sina skolår för att bo eller studera på annan ort. Det är långt ifrån alla som återvänder. Detta samtidigt som företagen upplever det allt svårare att få tag på kompetent personal.

Projektet ska lyfta möjligheterna

Projektet syftar till att lyfta vilka möjligheter det finns till ett stimulerande arbete och bra livsvillkor i kommunen. Filmerna kommer bland annat att spridas på sociala medier via ett ambassadörsnätverk med ungdomar som bor, jobbar eller studerar på andra orter i Sverige.

Vem gör filmerna?

Filmerna produceras av ett antal medieintresserade ungdomar som skriver manus, filmar, och klipper under handledning av de erfarna marknadsföringsexperterna på Marknadshuset Dotter och Döse. På så sätt skapas förhoppningsvis ett meningsfullt och lärorikt extraknäck för ungdomarna.

Projektets facebooksida

Nu när arbetet med första filmen är igång och du kan följa projektet på www.facebook.com/jobbaigotene (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!