Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningsbesök på företag med ögonen på hållbarhet

Publicerad: klockan

Kommunledningen på Horse Vision Sweden. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Kommunledningen på Horse Vision Sweden. Klicka på bilden för att förstora.

Götene kommuns ambition är att ha ett näringslivsklimat i toppklass. För det krävs en nära dialog mellan kommunens organisation och det befintliga näringslivet. Som ett led i detta genomför därför kommunledningen regelbundna företagsbesök och i maj och juni gick besöken till Horse Vision Sweden AB i Hällekis respektive Hjälmsäters egendom. Två företag som båda tänker hållbarhet i alla led, passande nog i vårt Biosfärsområde.

Måndag 21 maj – Horse Vision Sweden

Kommunledningen besökte Horse Vision Sweden i Hällekis som drivs av paret Rebecka och Christoffer Dahlgren. Företaget sysslar med akademisk ridkonst samt frihetsdressyr och är ledande i Europa i båda grenarna.

Horse Vision satsar på undervisning

De har satsat på undervisning för elever tillsammans med sina hästar. Kurserna sker både på gården i Hällekis samt runtom i världen. Man värnar om hästens bästa och understryker vikten av att hästen inte är till för dressyren utan tvärtom. För att hålla den höga nivån som krävs för att fortsätta vara en attraktiv utbildare så lägger paret ner många timmar på träning.

Samarbetsklimatet i Götene ger ringar på vattnet

Rebecka och Christoffer lyfter det fina samarbetsklimat som finns mellan företagare inom besöksnäringen i Götene. Deras kursverksamhet ger ringar på vattnet för många andra företag. Eleverna skall bo, äta och handla. Det finns en anda av att man vill hjälpas åt och stötta varandra, ett viktigt nätverk och en trygghet för de små företagarna. 

Kommunledningen på Hjelmsäters egendom. Klicka på bilden för att förstora.

Kommunledningen på Hjelmsäters egendom. Klicka på bilden för att förstora.

Måndag 11 juni – Hjelmsäters egendom

Kommunledningen besökte Hjelmsäters egendom på Kinnekulles västra slutning. Här driver Edvard och Ida Hamilton bland annat skogs och spannmålsproduktion på cirka 500 hektar.

Biokolanläggning ger mer potential

På gården finns dessutom en av Sveriges första biokolsanläggningar som drivs i privat regi. Med biokol i växtodlingen utnyttjar man potentialen i marken i högre grad grad än annars. Framställandet av produkten får ger dessutom värme som gott och väl räcker till att värma den bo- och personalyta som Hjelmsäters egendom omfattar.

Fokuserar på nästa generation

Det är tydligt att paret alltid har nästa generation för ögonen i alla investeringar som görs på gården.
”Man har ett arv att förvalta och då handlar det inte om att maximera vinsten idag utan tänka långsiktig hållbarhet, så att våra barn också kan få njuta av allt det vackra som finns här på Kinnekulle” säger Edvard.

Vill du också ha besök av kommunledningen eller har du frågor om kommunens näringslivsarbete?

Kontakta Emelie Thim, näringslivsstrateg
Telefon: 0511- 38 60 09
E-post: emelie.thim@gotene.se

Kommunledningen på Hjelmsäters egendom. Klicka på bilden för att förstora.

Kommunledningen på Hjelmsäters egendom. Klicka på bilden för att förstora.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!