Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen var på företagsbesök på NovoClima 7 mars

Publicerad: 10 mars 2011
Mathias Pehrsson, NovoClima. Klicka på bilden för att förstora.

Mathias Pehrsson, NovoClima.

Det finns fler än ett företag i Götene som är familjeägda och där också många av familjemedlemmarna aktivt arbetar i verksamheten. Kommunledningen besökte ett av dem, NovoClima, som tillverkar produkter för ett behagligare inomhusklimat.
Familjen det handlar om är Pehrssons. Alla i familjen har olika ansvarsområden som gör att produktionen drivs och utvecklas. Pappa Johnny är VD, mamma Margaretha sköter administrationen och sönerna Mathias, kvalitet och miljö, Pontus, produktion, order och personal, samt Johan, data och maskinbyggnad.

Ett 50-tal personal är anställda och man producerade 2010 cirka 35.800 produkter. De senaste åren har antalet produkter fördubblats och ett 15-tal nyanställts så det är verkligen fart på produktionen. Man levererar allt man producerar till Lindab.

"Dina förväntningar, vår ledstjärna" skriver Johnny Pehrsson VD i företagets informationsskrift. Företaget har funnits i drygt 40 år och hela tiden utökats. För att klara detta så är flexibilitet ett viktigt ledord eftersom de gör specialprodukter som är mycket speciellt anpassade till kunden. Under de senaste åren har de tagit över maskiner och tillverkning som tidigare legat i Tjeckien och Danmark så nu räcker snart inte lokalerna till — igen.

Rogher Selmosson, Kommundirektör

Produktionen på NovoClima

Produktionen på NovoClima

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!