Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen på företagsbesök hos Unique Pyrotechnic

Publicerad: 6 april 2011
Kommunledningen besöker varje månad ett företag i kommunen. Denna gång besöktes Unique Pyrotechnic som har sin verksamhet i Brännebrona.
Ägaren Jonas Hultgren tog emot oss och berättade att de har 6 fast anställda och 15 projektanställda och omsatte 2010 hela 12,5 mnkr, en kraftig ökning de senaste åren.

Unique Pyrotechnic AB är ett dotterbolag till Fyrverkeri Experterna P. Hultgren AB. Företaget grundades 2005 med syftet att koncentrera på alla typer av shower som innehåller specialeffekter och pyroteknik. De producerar drygt 400 shower om året i drygt 25 länder.

Kunderna är bland annat kommuner, eventbolag och SVT. Melodischlagerfestivalen har varit ett stående uppdrag de senaste åren. Det är också inom scendelen som de har störst marknad och är marknadsledande i Sverige samt har också en stor marknadsandel i Norge.

Nyår har man naturligtvis mycket att göra men samtidigt är den lättproducerad för att den kan planeras i god tid men det är vid många andra tillfällen under året som det är lika många uppdrag bland annat vid mässor, olika idrottsevenemang och scenuppträdanden.

Man har korta ledtider vilket gör att de anställda måste vara mycket flexibla för att snabbt kunna skapa det som kunderna önskar. Fyrverkeri och pyroteknik är en konstform som kräver både kunskap kring säkerhet och risker men också hur man kopplar olika effekter till musik.

Företagets lite avskilda placering är mycket lämplig utifrån det man producerar. Man expanderar och planerar att ta i anspråk ytterligare en lokal till de tidigare två för att klara sin verksamhet. Ett mycket givande besök på ett företag i stark utveckling med stor kunskap och kompetens.

Rogher Selmosson
E-post: rogher.selmosson@gotene.se

Till Unique Pyrotechnic AB (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!