Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen på besök hos Årets Företagare, Kjells Vapen

Publicerad: 23 november 2012
Åke Fransson kommunfullmäktiges ordförande, Rogher Selmosson kommundirektör, Kenth Selmosson kommunstyrelsens ordförande, Kjell Svensson ägare och VD Kjells Vapen, Gert Rahm näringslivschef, och Johnny Johansson kommunfullmäktiges vice ordförande. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Åke Fransson kommunfullmäktiges ordförande, Rogher Selmosson kommundirektör, Kenth Selmosson kommunstyrelsens ordförande, Kjell Svensson ägare och VD Kjells Vapen, Gert Rahm näringslivschef, och Johnny Johansson kommunfullmäktiges vice ordförande. Klicka på bilden för att förstora.

Kjells Vapen är ett av Sveriges ledande företag inom vapen, ammunition, jakt- och fritidskläder och andra jakttillbehör.
Det hela startade för snart fyrtio år sedan när Kjell Svensson blev övertalad av en inköpare på Järnia i Götene att överta en låda med kikarsikten. Som nyföretagare arbetade Kjell inte bara med vapen utan också med byggnation och dykuppdrag.

Sedan starten 1974 har Kjells Vapen stadigt vuxit och lokalerna har byggts ut i etapper. Idag finns åtta välutbildade och jaktkunniga anställda på företaget. I vapenverkstaden finns två till tre man som utför reparationer och service på de flesta vapentyper. Butiken har en 80 meter lång skjuttunnel för inskjutning av vapen och övningsskytte. Tavlan går på en räls som manövreras från skjutplatsen. Man har också en avancerad simulator.

I motiveringen till Årets Företagare 2011 ingår att Kjells Vapen blivit vida känt i Sverige och satt Götene på kartan. För att nå ut till så många kunder som möjligt planerar man att även bygga upp en webbshop.

Läs mer om Kjells Vapen (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!