Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte Sälles Rör

Publicerad: 21 oktober 2011
Kommunledningen på besök hos Sälles rör. Klicka på bilden för att förstora.

Kommunledningen på besök hos Sälles rör. Klicka på bilden för att förstora.

Månadens besök för kommunledningen var på Sälles Rör AB. Ägaren Niclas Karlsson tog emot oss. Förutom att arbeta med rörarbeten hos både privata och företag har de också lager och affär.
Niclas började som lärling i företaget redan 1986 då med annan ägare. När företaget var till salu 1998 hade Niclas tillsammans med Bo Kristoffersson startat Hoby Rör och de beslutade då att köpa Sälles. 

Då fanns det tre montörer anställda. Företaget hade det tufft i början men omsättningen har ständigt ökat. Idag är man tio montörer samt några som är inlånade. Företaget är nu också totalentreprenör och har nu också anställt fyra snickare. Niclas betonar att det är viktigt att man håller det man lovar. Personalen har stor handlingsfrihet med hur de sköter sina kunder. Detta kapar mycket administration och ger bättre service. Detta leder också till lägre kostnader. Servicen ger i sin tur mer kunder.

Rotavdraget har inte gett så mycket extra arbete och upplevs som adminstrativt lättskött. Bokningarna framåt varierar. När man hör av sig till företaget vill man det gjort inom tre veckor. En ny nisch är arbete med energioptimering. Det finns svårigheter att rekrytera, det saknas rörmokare att anställa. Man tar i företaget emot lärlingar.

De flesta arbeten som utförs klarar både män och kvinnor lika bra men det är mycket få kvinnliga rörmokare. Sälles Rör har en kvinnlig anställd. Sälles Rör är delägare i handelsbolaget Hovbygruppen. Där får man dator- och administrativt stöd. Man gör inköp till fördelaktiga priser genom medlemsägda Comfort. Sälles Rör köpte nyligen även Råda VVS.

Intressant besök på ett företag som sätter service som ledstjärna, ger personalen stor delaktighet och är under stark expansion med en mycket aktiv ledare.
 
Rogher Selmosson, kommundirektör Götene
Telefon: 0511-38 60 15
E-post: rogher.selmosson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!