Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte Lindab

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Susanne Andersson, Åsa Karlsson, Åke Fransson, Anders Månsson, Lars Waldefeldt och Jerker Andersson-Liljestrand på fabriksvisning med Lindabs platschef Pontus Pehrsson

Det var platschef Pontus Pehrsson som tog emot vid kommunledningens besök på Lindab Götene.

Det börsnoterade Båstadsföretaget Lindab köpte 2014 Novoclimas verksamheten i Götene. Lindab övertog verksamhet och personal, men hyr lokaler av Novoclima. Pontus Pehrsson blev i samband därmed platschef för Lindab Götene.

Lindab Götene har idag 33 anställda och tillverkar kylbafflar till Lindab. De nya ägarna Lindab satsar på Götenefabriken och i höst får installeras en 56 meter lång lackeringsanläggning.

Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Koncernen omsatte 2015 över sju och en halv miljard kronor. Lindab finns i 32 länder med totalt cirka 5 100 anställda. Företaget har tre produktområden: Ventilation, Byggkomponenter och Buildings – Lindabhallen. (Lindab kommer att investera i nytt centrallager på Bjärehalvön utanför Båstad)

Lindab Götene är den enda fabriken inom Lindab som tillverkar vattenburna klimatsystem. Det fanns en fabrik i Prag men tillverkning vid den fabriken flyttades till Götene redan 2011.Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!