Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte JP Walther Eftr. AB

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

JP Walthers säljare Johan Odh demonstrerar en panoramakamin för Götenes kommunledning. VD Susann Pohlén står näst längst till höger.

JP Walther har fått nya ägare. Kommunledningen i Götene besökte nyligen JP Walther Eftr. AB i Källby.

Susann Pohlén är sedan första mars i år ny delägare och VD i bolaget. Hennes man Franz Wagi är affärsutvecklare och styrelseordförande. Makarna Pohlén-Wagi har under en längre tid varit på jakt efter ett bolag med goda utvecklingsmöjligheter. JP Walther, som omsätter drygt 30 miljoner, har just den potential som makarna har sökt. Susann och Franz har fem barn och i det nya familjeföretaget finns det möjlighet för barnen att ”jacka in” om de vill. Dottern Caroline har flyttat från Stockholm och finns redan på plats i kontoret i Källby.

JP Walther Eftr. AB säljer vedspisar, kaminer, kakelugnar och tillbehör. Det är genomgående designprodukter i premiumsegmentet, bland annat från Österrike, Tyskland, Italien och England. I Källby, nära riksväg 44, finns en utställning som är öppen under kontorstid. Susann och hennes säljare Johan Odh förklarar att man med vedeldning sänker sina energikostnader, skonar miljön och även har en krissäker energikälla.

Johan Walther, som nu har sålt sitt livsverk, berättar att bolaget har haft en stark utveckling, fått växtvärk och behöver ny kompetens inom bland annat sociala medier, marknadsföring och ekonomi. Johan har under ett års tid tillsammans med jurist letat efter mest lämpliga nya ägare till bolaget. Han är nöjd och glad att de nya ägarna tillför den kompetens som behövs och att de är planerar en kraftfull satsning på JP Walther Eftr. AB.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!