Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte Husaby hästklinik

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Per Johansson och kommunledningen gjorde vid sin rundvandring på Husaby Hästklinik ett stopp i ridhuset.

När kommunledningen besökte Husaby Hästklinik var det två av ägarna, Per Johansson och Karin Näsvall, som tog emot och berättade om sitt framgångsrika företag.

Företaget har fem delägare och startade med fyra erfarna veterinärer i mars 2010. Utvecklingen av verksamheten har gått bättre än förväntat och idag har hästkliniken på Apelås Gård i Husaby inte mindre än nio veterinärer och åtta veterinärassistenter. Både hobbyhästar och dyrbara tävlingshästar kommer till Husaby. Det är hästar från hela landet och ibland även från Norge. Vanligast är halta hästar. Därefter kommer luftvägsproblem. Husaby Hästklinik erbjuder dessutom röntgen, ultraljud, gastroskopi, tandvård, besiktning, hälsokontroll, gynekologi, hudutredningar, EKG, provtagningar, kirurgi, hovslageri, vaccination, träning, kurser med mera. 

På kliniken finns några av Sveriges ledande veterinärer inom olika specialisområden. Ofta handlar det om teamarbete och kliniken har fått ett mycket gott rykte. Varje veterinär driver sitt eget bolag och agerar konsulter till Husaby Hästklinik. Kliniken äger all medicinsk utrustning, och omsätter cirka 23 miljoner kronor. Väntetiden är normalt två veckor. Kliniken har kvällsöppet en dag i veckan. Man sysslar inte med akutmottagning. Akutfall och mer avancerade kirurgiska ingrepp remitteras till Skara.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!