Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte Häljemo Fastigheter

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Åsa Karlsson, Johnny Johansson, Ola Korsell, Anders Månsson, Jerker Andersson-Liljstrand och Joakim Jallby.

Det var VD Ola Korsell och teknisk chef Joakim Jallby som tog emot när kommunledningen i Götene besökte Häljemo Fastigheter AB.

Ola är infödd Lundsbrunnsbo och hade långt gångna planer på att bygga för sitt åkeri i Lundsbrunn när det förra året blev möjligt att ta över VärsåsVillans gamla lokaler.  

Korsells Transport AB har växt snabbt och har 13 anställda och sex timmerbilar. Ola är också delägare i Trädplockarn, en kranbil med sågverktyg som plockar bort besvärliga träd på ett säkert sätt.  

Joakim har drivit en underhålls- och serviceverksamhet för tunga fordon i Skultorp sedan 2008. Han har nu lämnat Skultorp till förmån för Lundsbrunn. Tillsammans med Ola har han startat Häljemo Maskin AB som har en stor lastbilsverkstad inom fabriksområdet och två servicebilar.

Ola och Joakim har tillsammans också startat en pellettstillverkning baserad på kutterspån och visar stolt upp sina fina pellets utan tillsatser. Spån kommer bland annat från Timber 2 AB som har etablerat en verksamhet inom trähyvleri på området. De legohyvlar mot kund, lagerför och säljer virke.  

Hälften är uthyrt

Hittills är ungefär hälften av fabriks- och lagerytorna fyllda med ägarnas egna verksamheter eller uthyrda till andra. Bland de externa hyresgästerna finns Stinas Prylbod som har antikaffär i gamla pizzerian, Paussystem som hyr ut kaffemaskiner, Svennas åkeri som har transporter, containerreparationer och bygger återvinningsstationer. Fönsterspecialisten Norrland AB som, liksom några andra företag, hyr lager. Lundsbrunns Golfklubb som har vinterträningen i en av lokalerna och folkrace-entusiaster som hyr hobbylokaler. Dessutom finns förvaring av husbilar, husvagnar och båtar.  

- Jag vill göra något för byn, och det har börjat bra men att det tar säkert några år innan vi har fyllt upp alla lokaler säger Ola. Vi har till exempel gott om fina kontor och personalutrymmen som ännu inte är uthyrda.  

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!