Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte Åkessons Bil

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Från vänster: Jerry Åkesson, Jerker Andersson Liljestrand, Åke Fransson, Åsa Karlsson, Susanne Andersson, Lars Waldefeldt och Christer Åkesson.

Kommunledningen i Götene anser att en levande dialog med näringslivet är centralt för utvecklingen av kommunen och gör varje månad ett företagsbesök. Denna månad gick påhälsningen till familjeföretaget Åkessons Bil på järnvägsgatan i Götene som drivs av bröderna Christer och Jerry Åkesson.

Bröderna är uppvuxna i en företagarfamilj och har ärvt både bilintresse och näsa för affärer av sin far Holger. Pappan drev ett tengjuteri som var tänkt att övergå till sönerna men när tiden var inne var marknaden för dessa produkter väldigt svag. Man började istället att importera och sälja diselbilar från Tyskland vid en grusplan vid Lidköpingsvägen. Detta var 1997 och sedan dess har företaget utvecklats succesivt. Sommaren 2001 flyttade man in i nyrenoverade lokaler nära pappas gamla tenngjuteri. Två år senare tog man över agenturen som återförsäljare för Honda i Götene. Jerry berättar att dom var bekymrade hur dom skulle fylla hela hallen som då rymde 30 bilar.

Oron visade sig vara ogrundad för sedan dess har målen hela tiden utökats och expansionen har krävt nya lokaler. 2011 flyttade man in i de nuvarande lokalerna som idag, förutom bilhall för Honda, Mazda, Isuzu och begagnade bilar också rymmer kundmottagning, verkstad, tvätthall, rekonditionering av bilar och biluthyrning. Företaget har idag ca 30 anställda och sålde förra året 1800 bilar.

"Det viktigaste för en bra bilförsäljare är att man måste vara ärlig. Ibland blir det fel men då får man stå för det, även om det kostar" säger Christer och tillägger att den viktigaste siffran man följer på företaget är mätningen av kundnöjdheten.

För mer info: Kontakta Emelie Thim, näringslivsstrateg
Telefon: 0511-38 60 09 E-post: emelie.thim@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!