Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besöker Nolato - 13 juni

Publicerad: 21 juni 2011
Kommunledningen besöker NolatoFörstora bilden

Kommunledningen besöker Nolato

Optimism och framtidstro präglade ledningen för Nolato vid kommunledningens besök på företaget den 13 juni. Nolato i Götene har idag cirka 110 anställda. Man tillverkar framför allt detaljer för Volvobilar och andra delar till bland annat Husqvarnamaskiner.
Nye vd:n Peter Holterberg, Klas Persson och Jan Fährén berättade att företaget ingår i den världsomspännande koncernen Nolato. I koncernen är det 7000 anställda. Den största delen finns i Kina där man tillverkar detaljer till mobiltelefoner.

Göteneföretaget, som har en mycket lång tradition i Götene, har idag cirka 110 anställda, en siffra som trots lågkonjunkturen legat ganska stabilt. 54 maskiner däribland en hel del robotar är en viktig del för att hålla en hög produktion. Man tillverkar framför allt detaljer för Volvobilar och andra delar till bland annat Husqvarnamaskiner. Leverenssäkerheten och kvaliteten måste vara 100% och man blir noggrant kontrollerad av sina kunder.

Idag arbetar man 3-skift men man har förhoppningar att öka sin volym framöver och kan då också behöva ett helgskift. Nolato Gota är ett stabilt företag som har högt förtroende. Samtalet med företagsledningen och besöket ute i produktionen stärkte bilden av ett företag med stor erfarenhet med ett stort innovationstänkande.

Länk till Nolato (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rogher Selmosson
kommundirektör
E-post: rogher.selmosson@gotene.se
Telefon: 070-200 59 00

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!