Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Hyr elbil i Hällekis i sommar

Res hållbart på Kinnekulle med elbil! Genom SMaRT-projektet kan du i sommar hyra en elbil på Hällekis Station för att kunna uppleva hela Kinnekulle på ett hållbart sätt.

Fem personer involverade i projekt står vi de två elbilarna i hällekis. Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

SMaRT-projektet

Sedan förra året driver Destination Läckö Kinnekulle SMaRT-projektet där man tillsammans i Västra Skaraborg samt med partners i Varberg och Nordjylland ska utreda hur man kan förmå fler att välja miljövänligare transportalternativ.

Kan vi med utgångspunkt från befintlig kollektivtrafik och våra tåg- och busstationer hitta mer hållbara lösningar? I sommar ska vi testa hur detta fungerar i praktiken!

Elbilar från Åkessons bil

I Götene kommun kommer det erbjudas lösningar för den så kallade "sista milen" genom att placera ut två elbilar från Åkessons bil för uthyrning vid Hällekis station.

Vi har fantastiska möjligheter med Kinnekulletåget. Här finns fina vandringsleder och övernattningsmöjligheter men det finns även många besöksmål utanför tätorterna och då vill vi testa nya lösningar, säger Juliane Thorin, Kommunutvecklare i Götene kommun.

Kommunen kommer att placera ut två laddstolpar vid stationen med två uttag vardera; en för projektet och en för allmänheten. Detta är i samarbete med Kinnekulle Energi.

Boka elbil

Du bokar och betalar elbilen på Åkessons bils hemsida.

Bilen bokas online och nyckeln hämtas ut på Coop i Hällekis, endast 100 meter från stationen där bilen är parkerad. Sedan är det bara att bege sig ut på vackra Kinnekulle och uppleva unik kultur och natur!

Mer information

Du kan läsa mer om uthyrning av elbil på Destination Läcko Kinnekulles hemsida.

Du kan läsa mer om SMaRT-projektet på smartprojekt.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!