Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götenes kommunledning besökte Götene Plast

Publicerad: klockan

Från vänster: Åke Fransson, Jerker Andersson-Liljestrand, skymd Kenth Selmosson, Ann-Marie Widegren, Johnny Johansson och John Larsson Götene Plast som visar en detalj till en diskmaskin.

Götene Plast AB har sitt ursprung i Läckö Plast som bildades 1979. År 1991 flyttade bolaget till Götene och fick sitt nuvarande namn. I Götene Plast vision ingår att vara Sveriges bästa formsprutningsföretag när det gäller att använda gasinjection, 2-Komponent, komponentingjutning samt tryck på detaljer med krav på ytfinish.

John Larssson är VD i företaget sedan 2003 och är en av fyra delägare. John berättar hur företaget under hösten 2012 lyckades få fyra nya kunder och därmed kan kompensera något av bortfallet  av storkunden Asko i Jung. Omsättningen 2012 var ca 111 miljoner kronor och man har omkring 40 anställda. Produktion pågår 112 timmar per vecka i tre fasta skift samt ett helgskift. Götene Plast är ett framgångsrikt, lönsamt företag med låg sjukfrånvaro. Att även personalomsättning är låg tyder på att personalen trivs. Företaget har en modern ledningsfilosofi. Två av tre skiftledare är kvinnor och två av fyra I ledningsgruppen är också kvinnor. Företagets vinstdelningssystem har fyra av de fem senaste åren gett maximal utdelning till de anställda.

Förklaringarna till företagets framgång, I en hårt konkurrensutsatt bransch, är bland annat goda kundrelationer och optimerade kundlösningar. Att inte alltid använda plast utan ibland föreslå andra material är självklart för Götene Plast. Götene Plast har tekniken och kunnandet för att producera 2 komponent artiklar åt sina kunder. Kompletta glashyllor till kylskåp kommer direkt från formsprutan. AGA’s kolsyremaskin Aqvia Balance, som tillverkas helt hos Götene Plast, blev vinnare i SVT Plus jämförande test mellan olika kolsyremaskiner. Tillsammans med JTI Snus AB har man tagit fram ett plastlock med aluminiumutseende till snusförpackningar. Årsproduktionen av snusdosor och lock är i miljontals enheter.

Tre nya maskiner kommer att installeras under 2013. Nya kunder har beställt produkter i 2-komponentsutförande vilket medfört att man vågar investera i en större 2K-maskin. Fabriken går för närvarande för högtryck. Helgskiftet kommer därför under vissa helger I vår att ha extra förstärkning av resurser för att klara av den stora efterfrågan från Götene Plasts kunder.

Vid vidare frågor kontakta:
Gert Rahm, näringslivschef Götene kommun
Telefon: 0511-38 60 09
e-post: gert.rahm@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!