Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götenes kommunledning besöker Larv Cement

Publicerad: klockan

Larv Cements ledning och Götene kommunledning. Klicka på bilden för att förstora.

Christer Johansson ansvarig för marknad och försäljning Larv Cement, Rickard Bender VD och delägare Larv Cement, Kenth Selmosson kommunstyrelsens ordförande, Arne Bender delägare Larv Cement, Ann-Marie Widegren kommunstyrelsens andre vice ordförande och med ryggen mot kameran Åke Fransson kommunfullmäktiges ordförande. Klicka på bilden för att förstora.

Larv Cement AB har en lång historia i betongbranchen. Idag ägs företaget av far och son Arne och Rickard Bender och omsatte förra året cirka 50 miljoner kronor.

Den första betongfabriken fanns i Larv och sedan dess har företaget haft produktion även på andra orter. 2001 återupptog Larv Cement cementvaruproduktionen i Brännebrona, efter att lokalerna under en tid använts som lågprisvaruhus och idag finns all verksamhet i Brännebrona.

Företaget har egen hög kompetens inom konstruktion, produktion, logistik och försäljning och inriktar sig på fyra marknadsandelar: lantbruk, vägar, järnväg och byggnation. Fabrikslokalen är på cirka 7000 kvadratmeter och det finns stor kapacitet för tillverkning av betongelement. Element på upp till 50 ton kan tillverkas och hanteras. I en imponernade referenslista finns bland annat Götatunneln i Göteborg, dit Larv Cement levererade 6 000 betongelement och Törnskogstunneln i Stockholm med 2 000 element med flera stora tunnlar. Jula Hotel i Skara är ett exempel på en byggnation av betongelement från Larv Cement.


Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!