Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene ett föredöme för bra företagsklimat

Publicerad: klockan

Förstora bilden

Från vänster: Gert Rahm, näringslivschef i Götene kommun och Urban Bäckström, VD för Svenskt Näringsliv. Klicka på bilden för att förstora.

Götene var en av endast 21 svenska kommuner som fick betyget ”bra företagsklimat” av Svenskt Näringsliv. Därför bjöds Götene kommun till Stockholm för att dela med sig av sina erfarenheter till andra. 

I december 2012 genomförde Svenskt Näringsliv en undersökning för att mäta Sveriges kommuners företagsklimat. Götene var en av 21 kommuner av totalt 290 som fick betyget ”bra” i företagens sammanfattande omdöme. Den 20 mars träffades flera av dessa kommuner i Stockholm för att diskutera framtidens företagsklimat, vad som behöver göras och hur vi når dit.

- Vi knöt nya goda kontakter med bland annat Trosa, Gnosjö, Sunne, Tranås, Timrå och många andra kommuner som deltog. Det var ett bra tillfälle att lära av de mest framgångsrika kommunerna, säger Gert Rahm, näringslivschef i Götene kommun.

Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. Det har avgörande betydelse för tillväxten, jobben och välfärden. En viktig framgångsfaktor för att skapa ett bra företagsklimat är att kunna erbjuda hög kommunal service med ett bra bemötande, korta ledtider för beslut, lättillgänglig information och strukturerad dialog med företagen.

Svenskt Näringslivs årliga ranking, med resultat av alla bedömningskriterier, presenteras den 23 april.

Vid vidare frågor kontakta:
Gert Rahm, näringslivschef Götene kommun
Telefon: 0511-38 60 09
E-post: gert.rahm@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!