Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Framgångsrikt samarbete mellan skola och näringsliv i Götene

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Samarbete som ger resultat. Jessica Åberg, Magnus Hult, Eva-Maria Friberg, Leif Lagergren, Anna Gustavsson, Elisabeth Andersson-Hult och Emelie Thim är glada över siffrorna från Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsingslivs ranking om företagsklimatet som släpptes igår visar bland annat att företagens upplevelse av skolans attityder till företagande är starkt.

Ett resultat av ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete mellan skola och näringsliv med många bra aktiviteter tror Magnus Hult från Grävtjänst i Götene.

Igår släppte Svenskt Näringsliv delar av den attitydundersökning som ligger till grund för den ranking av näringslivsklimat av Sveriges kommuner som presenteras i sin helhet i Oktober.

Det är de lokala företagen som svarar på enkäten som görs en gång per år.

En fråga, vars positiva resultat sticker ut i årets undersökning är den om skolans attityder till företagande. Undersökningen visar att företagarna upplever att skolans attityder till företagande är mycket bra.

I Götene har man sedan flera år ett nära samarbete mellan skola och Näringslivsföreningen och tillsammans ordnar man flera aktiviteter under skolåret. Några exempel på det är industribesök för årskurs 7, företagsfrukost för årskurs åtta, Yrkeslivsmässan för årskurs nio, och Industrinatten.

”För oss som företagare är det oerhört viktigt att skolan förmedlar kunskap om vilka yrken det finns i Götene och hur det är att vara företagare. Ungdomarna är våra kommande kollegor och arbetsgivare och det gäller att dom får en positiv syn på arbetslivet redan från start. Det är också viktigt att vi företagare tar vårt ansvar, att vi ger av vår tid och gör våra verksamheter tillgängliga för ungdomarna” Säger Magnus Hult som bland annat brukar vara ute och inspirera årskurs nio inför deras Prao.

Kontakt

Emelie Thim, näringslivsstrateg
Telefon: 0511-38 60 09
E-post: emelie.thim@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!