Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Företagsbesök på Prototal PDS i Götene

Publicerad: klockan

Näringslivsstrateg Emelie Thim, platschefen Micael Wästerfors, kvalitetsansvarig Göran Lundkvist och management konsulten Lennart Lundgren. Klicka på bilden för att förstora.

Näringslivsstrateg Emelie Thim, platschefen Micael Wästerfors, kvalitetsansvarig Göran Lundkvist och management konsulten Lennart Lundgren. Klicka på bilden för att förstora.

Vid besöket av Göteneföretaget Prototal PDS träffade näringslivsstrategen tre personer ur företagets ledning. Under träffen pratade de bland annat om vilka möjligheter ett nära samarbete mellan kommun och företag kan ge och vilka former som skulle passa just dem.

Prototal PDS är ett företag som jobbar med prototyper, formverktyg och formsprutning av plastartiklar. På anläggningen i Götene sker volymproduktion och förädling av plastdetaljer. Sedan 2013 är PDS en del av Prototal-koncernen med huvudkontor i Jönköping. Företaget är nu just i färd med att växla upp sitt hållbarhetsarbete. Du kan läsa mer om Prototal PDS på deras hemsida (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besökets diskussion

Emelie Thim, näringslivsstrateg, träffade platschefen Micael Wästerfors, kvalitetsansvarig Göran Lundkvist samt management konsulten Lennart Lundgren. Under besöket diskuterades bland annat vilka miljökrav kommunen ställer på företaget, hur man som företagare kan få affärsnytta av att ingå i ett biosfärsområde, hållbar kompetensförsörjning och automatisering. Även vikten av en bra kommunikation mellan företag och kommun och vilka insatser som kan bidra till att upprätthålla en kontinuerlig dialog togs upp.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!