Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Företagsbesök i Lundsbrunn

Publicerad: klockan

Oppositionsråd Åsa Karlsson, Johan Thorn, Kommunalråd Susanne Andersson och kommundirektör Jerker Andersson Lijlestrand framför Lundsbrunns BnB. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Oppositionsråd Åsa Karlsson, Johan Thorn, Kommunalråd Susanne Andersson och kommundirektör Jerker Andersson Liljestrand framför Lundsbrunns BnB. Klicka på bilden för att förstora.

Kommunledning och näringslivsstrateg i Götene kommun besökte Lundsbrunns BnB och Häljemo fastigheter.

Lundsbrunn BnB

I juni besöktes Johan Thorn som visade upp sitt nyöppnade Lundsbrunn Bed and Breakfast. Johan har renoverat den anrika och tidigare nedgångna byggnaden under det senaste året och kan nu hyra ut smakfullt inredda rum i en mysig innergård mitt i byn. Dessutom planerar han en spa-avdelning i anslutning till huset vilket gjorts möjligt genom projektstöd från lokalt ledd utveckling Leader nordvästra Skaraborg.

Häljemo fastigheter

Besök gick också till Häljemo Fastigheter som äger ett industriområde i Lundsbrunn med hyreslokaler för företag.

Tidigare, när Värsåsvillan huserade här arbetade som mest cira 70 personer på området. Idag är cirka 150 personer verksamma här, och tanken är att det ska bli ännu fler" säger Ola Korsell som äger och driver Häljemo Fastigheter sedan 2013.

Det senaste tillskottet är Götene Vatten och Värme som planerar att flytta sin verksamhet till Lundsbrunn i september. Vid besöken diskuterades bland annat förutsättningar för företagande i Lundsbrunn, logistik och infrastruktur och den positiva utveckling och "nybyggaranda" som pågår i Lundsbrunn just nu.

Varför gör vi företagsbesök?

Kommunledning och näringslivsstrateg gör företagsbesök varje månad med syftet att öka kunskapen och förståelsen för företagens villkor och förutsättningar. Kommunen får möjlighet att lyssna in synpunkter och idéer och får information om företaget och dess framtidsplaner. Dessutom får kommunen höra om vilka förväntningar företagare har på kommunen. Ett företagsbesök är också en bra möjlighet för företagaren att engagera sig i arbetet med det lokala företagsklimatet.

Att få möjligheten att besöka företagen i Götene kommun är mycket värdefullt. Genom att lyssna på och ta till oss synpunkter kan vi förbättra servicen ytterligare. Vår ambition är att skapa så goda förutsättningar som möjligt för näringslivet i kommunen med ett företagsklimat i toppklass. Företagarnas inspel är avgörande i detta arbete" säger Susanne Anderssons, kommunstyrelsens ordförande.

Vill ditt företag ta emot ett besök?

Ta kontakt med näringlivsstrateg Emelie Thim om du och ditt företag vill ta emot ett besök.

Emelie Thim, näringlivsstrateg
Telefon: 0511-38 60 09
Epost: emelie.thim@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!