Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Erik Johanssons fotokonstverk blir väggmålning i Götene

Nu börjar det hända saker inom ramen för förstudieprojektet Drömmen om Götene. Den första märkbara aktiviteten kommer att bli en riktigt stor avbildning av ett fotokonstverk på en husfasad i Götene centrum.

Ett fotomontage av den tänkta väggmålningen.

Detta är möjligt genom ett unikt samarbete mellan Drömmen om Götene, fotokonstnären och Götenesonen Erik Johansson samt den internationellt kända väggmålningskonstnären Huge från Add More Colors. Projektet finansieras av medverkande aktörer samt med stöd av Sparbanksstiftelsen Skaraborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Erik Johansson konstverk ”full moon service”

Planen är att under ca en vecka i augusti, preliminärt från den 10 augusti 2020, låta Huge måla upp ett av Erik Johansson konstverk ”full moon service” på Järnvägsgatan 7.

Genom detta skapar projektet ett spännande landmärke i Götene som ska göra det stråk man arbetar med att utveckla mer levande och intressant. Samtidigt uppmärksammas en mycket talangfull Götenebo som gjort tydliga internationella avtryck med sin konst. Projektet tipsar om att passa på att besöka platsen för att uppleva den fascinerande processen när det unika konstverket blir till.

Under det fortsatta 2020 och en bit in på 2021 fortsätter förstudien genom att fler spännande aktivi-teter utvecklas och provas av de samverkande aktörerna utmed Järnvägsgatan. Allt i syfte att få fler människor i olika åldrar och livsskeden att vilja vistas i Götene och därmed utveckla såväl stadslivet som handel och övrig verksamhet i ortens centrum.


Mer information

För frågor om Drömmen om Götene och projektets aktiviteter, kontakta gärna projektledaren John Ulinder:

E-post: john@ulinder.com

Telefon: 0707-70 99 47


Drömmen om Götene drivs under paraply av Näringslivsföreningen i Götene och syftar till att prova olika sätt att utveckla aktiviteter och handel i Götene centrum, utmed Järnvägsgatans norra del. Detta sker genom samverkan mellan fastighetsägare och de företag som bedriver verksamhet i fastighetslokalerna utmed gatan samt Götene kommun. Projektet finansieras av medverkande aktörer samt med stöd av Sparbanksstiftelsen Skaraborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!