Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Årets pristagare på näringslivsgalan 2019

Publicerad: klockan

Näringslivsgalan 2019 ägde rum den 14 november och 8 pristagare hyllades i olika kategorier.

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Alla pristagare Näringslivsgalan 2019

Årets Företagare 2019

Hansen motorsport

Hansen motorsport har genom hårt arbete, naturligtvis ett brinnande intresse kunnat driva ett framgångsrikt företag under många år. Man har varit framgångsrik i en bransch där absolut toppklass och framgång är en förutsättning för att lyckas. Raden av framgångar och pallplatser är imponerande, b.l.a mycket annat hela 14 EM titlar. Företaget har profilerat Götene och dessutom tagit fram nya framtida mästare. Hansen motorsport är ett föredöme, inte bara för sin bransch utan för allt företagande.

Jury och kriterier:

Företagarna i Götenes styrelse efter organisationen Företagarnas riktlinjer.

Årets Nyföretagare 2019

Pralinens Trafikutbildning, Carina Sjöholm

Årets nyföretagare har fyllt ett behov i Götene. Genom sitt sätt att kommunicera med sin målgrupp och att med såväl positiv energi som lyhördhet möta varje elevs egna förutsättningar ser hon till att hålla Götene rullande.

Jury och kriterier:

Representanter för Företagarna i Götene, Näringslivsföreningen och NyföretagarCentrum. Kriterier: Entreprenörens affärsidé och förutsättning att nå framgång.

Årets butik 2019

Blomstrande hem

En butik med modernt nytänk ända ut i fingerspetsarna! Genom ett stilrent, smakfullt och konceptuellt tänk har Blomstrande hem skapat en unik butik i Götene. Naturligtvis toppas allt med en trevlig och bemötande personal.

Jury och kriterier:

Jury utser Årets butik efter kriterierna som utbud, nytänkande, bemötande och tillgänglighet, bland 5 finalister framröstade av butikskunderna; Albinos, Avre Beka, Blomstrande hem, Handlarn i Källby, Järnia / Sport Inn.

Årets Lantbruks-företagare 2019

Claes Friberg, Malma Gård

Årets pristagare driver med stor framgång flera verksamheter i den agrara näringen; växtodling, skog, gris och energi. Han jobbar ständigt för samverkan och förenande till nytta för många. Med tydlig målinriktning och noggrant arbete sker en ständig utveckling i företaget. Han är i högsta grad närvarande i den dagliga driften och låter aldrig motgångar påverka det glada humöret.

Jury och kriterier:

LRF kommungrupp. Tilldelas en LRF-medlem som med uthållighet, kontinuitet och nytänkande, ser möjligheter att utveckla sitt företag i en gårdsbaserad verksamhet med jord-, skog- eller djurproduktion.

Årets Specialpris 2019

Carina Bergfeldt

Vi lyssnar uppmärksamt när hon rapporterar från vita huset. Vi har gråtit till hennes sommarprat. Vi engageras av hennes böcker.

Varje gång vi ser henne i rutan blir vi stolta över att veta att just hon är från vår kommun. Genom att ta sig från Götene och Skaraborg till att journalistiskt rapportera från världens mäktigaste korridorer blir hon ett föredöme för alla som växer upp i Götene idag.

Hon visar att raka vägen inte är enda vägen och att man med envishet och mod kan överträffa allas förväntningar. Med utmärkelser som stora journalistpriset, hedersdoktor vid Umeå universitet och årets Skaraborgare tycker vi att man mist sagt kvalificerar sig till utmärkelsen ”Årets Specialpris”.

Att hon dessutom sprider ordet om Götene gatuköks kebabsås blir bara ”toppning på pizzan".

Jury och krieterier:

Näringslivschef, kommundirektör och ordförande i Näringslivsföreningen
Tilldelas en person som uppfyller en eller flera kriterier:

  • Under lång tid och med stort engagemang arbetat för att det lokala näringslivet ska kunna utvecklas.
  • Till en person som sätter Götene på kartan och som stärker varumärket Götene.
  • Till en förebild.

Årets Tillväxtbolag 2019

Vantec AB

Motiveringen är att bolaget har haft en organisk tillväxt på 59%, sunda finanser och ett positivt resultat.

Jury och kriterier:

Almi Väst Företagspartner. Kommunens mest snabbväxande bolag enl. riktlinjer. Selektering i september på senaste bokslut via UC, 5-249 anställda, 5-500 Mkr i omsättning, positivt rörelseresultat > 100 tkr, tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt.

Det goda exemplet 2019

Viola Lugn Olsson, Nya Mästers Handelsträdgård AB

Årets vinnare av utmärkelsen ”Det goda exemplet” har på ett föredömligt sätt visat på ett stort samhällsengagemang och socialt ansvarstagande!

Arbetsgivaren har genom ett fantastiskt förhållningssätt, ett mycket stort engagemang och ett strukturerat arbetssätt fått många individer att växa och utvecklas och gå vidare till nytt jobb eller nya mål med livet.

Jury och kriterier:

Samordningsförbundet Västra Skaraborg.För stort visat engagemang i arbetslivsinriktad rehabilitering.

Sparbankens entreprenörspris 2019

Götene Kyltransporter/Ulf Johansson

Årets pristagare har i hela sitt yrkesliv arbetat inom samma bransch. Han har alltid varit vaken på nyheter och sett möjligheter i att utnyttja dem. Årets pristagare har haft ett stort fokus på hållbar utveckling. Och med hållbarhet menas i detta fall både social, ekologisk och ekonomisk. Ett exempel är att chaufförer som håller en låg energiförbrukning premieras, vilket ger dem mer i plånboken, tydliga mål att arbeta emot och minskade koldioxidutsläpp. Numer drivs vissa fordon även på biogas, fordonen tvättas i en miljövänlig tvätthall och viss el tillverkar de själva genom egna solceller. ”Sveriges mest omkörda åkeri” är företagets slogan, men då syftar man sannerligen inte på ekonomi, hållbarhet eller tillväxt.

Jury och kriterier:

Representanter från Sparbanksstiftelsen Skaraborg, Sparbanken Skaraborg, Götene kommun samt Företagarna Götene. Grunden för att få utmärkelsen ska kännetecknas av ett gott affärsmannaskap och insatser som görs för utveckling av näringslivet i såväl stad som land i Sparbanken Skaraborgs verksamhetsområde.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!