Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Ännu bättre företagsklimat i Götene

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Kommunpolitikernas attityder till företagande har stadigt förbättrats enligt företagen i Götene. Klicka på bilden för att förstora.

Götene kommun klättrar nio placeringar till plats 39 i Svenskt Näringslivs rankinglista 2013 över det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.

Bakom resultatet finns en utfrågning till medlemsföretag i Svenskt Näringsliv. Företagen ger sitt omdöme bland annat om kommunens service och om attityder till företagande. Statistiska faktorer som skattenivå, arbetslöshet, andel kommunala entreprenader och nyföretagande spelar också in.

Företagen i Götene har placerat Götene på plats 20 i det viktiga sammanfattande omdömet om företagsklimatet och på plats 19 när det gäller kommunens konkurrens mot företag. I frågan om tillgång till medarbetare med relevant kompetens klättrade Götene till plats tio i Sverige. När det gäller attityden till företagande hos media, skola, tjänstemän och politiker hamnar Götene i samtliga fall bland de tjugo bästa kommunerna i Sverige.

Det finns en uttalad politisk vilja att Götene kommun ska ha ett bra näringslivsklimat och en god samarbetsanda. Kommunens ledande politiker är aktiva i Näringslivsföreningen. Tillsammans kommer företag och kommun att arbeta vidare för utveckling och tillväxt i Götene kommun.

- Bra företagsklimat handlar om att lyssna och lära och att ständigt förbättrar sig på olika områden, säger Gert Rahm som är näringslivschef i Götene. För att Götenes ungdomar skall få jobb fordras det att fler arbetsgivare kan och vill anställa. I kärv arbetsmarknad och med små ekonomiska medel är det nu ännu viktigare att alla hjälps åt att sprida en företagsfrämjande attityd.

Läs mer om Svenskt Näringslivs företagsklimatsrankning på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!