Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Var källkritisk och sprid inte tvivelaktig information

Falska nyheter (fake news) om Coronaviruset kopplade till Götene kommun har börjat florera i sociala medier. Vården går aldrig ut med information om var smittade patienter hör hemma. Vi ber dig att vara källkritisk och inte dela tvivelaktig information. Sök alltid information hos myndighetskällor. Om du har delat tvivelaktig information bör du snarast ta bort det.

Det har nu börjat cirkulera falska nyheter om Coronaviruset i sociala medier kopplade till Götene kommun.

Vården går aldrig ut med information om var smittade patienter är hemmahörande. Det är sekretessbelagd information som vården strikt följer.

Vi ber dig att vara källkritisk och inte dela information som är tvivelaktig och som inte har en tydlig avsändare. Sök istället information hos myndighetskällor.

Det är ganska enkelt att avslöja falska nyheter om man faktiskt granskar vad det står lite närmare. Om du har delat tvivelaktig information ber vi dig att snarast ta bort det.

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!