Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Medarbetare hyllade av medarbetare - Årets mervärdesskapare utnämnda

En av årets roligaste händelser har precis varit. Varje år nominerar kommunens medarbetare sina kollegor och chefer för deras fina insatser i våra verksamheter. Utnämningen kallas för Årets mervärdesskapare och syftar till att lyfta fram det goda ledarskapet, gott bemötande och verksamhetsutveckling. I förra veckan hade vi förmånen att uppvakta årets vinnare - Karin Kindberg, Henrietta Nielsen-Lindh, Peter Lind, Adrian Braekke och alla medarbetarna på Löneenheten. Vilken ynnest det är att ha så många fantastiska medarbetare i vår organisation.

Collage med fyra bilder på pristagarna som står uppställda med blommor och plakat.Förstora bilden

Karin Kindberg, Henrietta Nielsen-Lindh och Peter Lind, Löneenheten, Adrian Braekke

I förra veckan hade vi förmånen att få uppvakta våra vinnare av Årets mervärdesskapare. Vill du se deras överraskade ansikten, kolla in filmen längs ner!

Samtidigt delade våra chefer ut blommor till alla som hade blivit nominerade. Vilken ynnest det är att ha så många fantastiska medarbetare i vår organisation.

Vi säger ett extra stort grattis till Årets ledare Karin Kindberg, Årets bemötande Henrietta Nielsen-Lindh och Peter Lind, Årets verksamhetsutvecklare Adrian Braekke och Årets enhet Löneenheten.

Motiveringarna till Årets mervärdesskapare

Nyfiken på vad det står på diplomen som delades ut? Här kan du läsa motiveringarna till våra vinnare av Årets mervärdesskapare.

Årets ledarskap - Karin Kindberg

Chef för socialpsykiatrin

”Karin som chef har en förmåga att se varje person utefter vilken förmåga den har. Hon har ett "sjätte sinne" i att se goda egenskaper och handlingar hos medarbetare och lyfta dessa för den enskilde. Detta gör att man känner sig sedd, hörd, uppskattad och värdefull. Hon ser sin personal som en stor tillgång och ger dem förutsättningar att använda sina styrkor på bästa sätt i verksamheten.

Arbetsgruppen har genomgått en stor förändring med omorganisation och genom hela processen har Karin varit lyhörd och tillgänglig för feedback och diskussioner. Hennes smittsamma driv motiverar alla att föra verksamheterna framåt.

Karin gör ofta det lilla extra för att visa sin uppskattning. Hon ser, lyssnar och bemöter alla där de befinner sig för stunden - med en stor värme, trygghet, skicklighet samt med ett sprudlande leende.

Karin är ett föredöme för ett bra ledarskap och är verkligen värd att hyllas lite extra.”

Årets bemötande - Henrietta Nielsen-Lind och Peter Lind

Fastighetsskötare i Centrumhuset

”Med oändligt tålamod och hjälpsamhet så tar Peter och Henrietta sig an alla våra praktiska problem i vardagen och de gör det med det bästa bemötandet man kan önska sig.

Vid omsorgens flytt till nya lokaler så visade de en extra nivå på tålamod, organisation, service och ett bemötande lång utöver det vanliga! Är så tacksam att dessa två finns i vår kommun.”

Årets verksamhetsutvecklare - Adrian Braekke

Webbansvarig kommunikatör

”Om någon har bidragit med insatser utöver det vanliga så är det Adrian! Det borde vara nästintill omöjligt för en liten kommun med minst sagt begränsade resurser att skapa Kommunsveriges bästa hemsida och tredje bästa bland Sveriges 698 offentliga verksamheters hemsidor. Detta arbete är ett resultat av hans otroliga kompetens och hans målinriktning.

Det andra köper genom att lägga tiotusentals kronor hos konsulter löser han på egen hand genom att se till att vara påläst, hänga med i de senaste rapporterna, lagändringarna och utvecklingen och genom att nyttja den nya tekniken till vår fördel.

Få kan stoltsera med en medarbetare som Adrian, men vi kan och det bör vi uppmärksamma!”

Årets enhet - Löneenheten

”Vilken enhet, vilket gäng! Ett bemötande och tålamod utöver det vanliga. Alltid den mysigaste korridoren att gå in i. En enhet som bara levererar och levererar och ser till att allt hanteras rätt samt kompletterar oss andra när vi brister. Förutom att vara väldigt

duktiga är de ett väldigt roligt gäng som kommer vara SÅ saknade när de flyttar.”

Vad är Årets mervärdesskapare?

Götene kommun har mycket bra som framkommer i mätningar och enkäter. Det är vi stolta över! Men vi har också mycket bra som inte syns eller framkommer alls. Vi har fantastiska verksamheter, goda ledare och fina medarbetare som varje dag gör skillnad.

Genom utnämningen ”Årets mervärdesskapare” vill vi synliggöra alla dessa fantastiska personer.

Syftet med Årets mervärdesskapare är att lyfta fram det fina som görs i vardagen, sprida goda exempel till varandra och bekräfta de som gör det lilla extra.

Flera kategorier att nominera till

Vi vill uppmärksamma flera olika personer och områden som förgyller våra verksamheter lite extra. Därför finns flera kategorier att nominera till:

  • Årets ledarskap
  • Årets bemötande
  • Årets verksamhetsutvecklare
  • Egen utnämning

Medarbetare nominerar i slutet av året

I slutet av varje år är det öppet för vem som helst inom kommunens verksamheter att nominera sina kollegor och chefer för insatser under det gågna året som de anser vara värda att hyllas.

I början av det nya året utser sedan en jury vilka av samtliga nominerade medarbetare som ska utses till Årets mervärdesskapare.

Får Årets mervärdesskapare något?

Årets mervärdesskapare är framförallt en hyllning av medarbetare från medarbetare. Men självklart vill vi att de utnämnda ska minnas denna fina utmärkelse.

Vinnarna får ett inramat diplom med motiveringen som har skickats in. Utöver det får de en blombukett och en minnessak från en lokal konstnär eller hantverkare.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!