Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kungaparet besöker Götene kommun den 21 augusti

Publicerad: klockan

Fotograf Alexis Daflos. Copyright Kungahuset.se. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Fotograf Alexis Daflos. Copyright Kungahuset.se. Klicka på bilden för att förstora.

Det blir bullkalas på Dafgårds när kungaparet besöker Götene kommun den 21 augusti. Allmänheten är inbjuden till att hälsa kungaparet välkommen och delta i bullfesten.

Senaste gången kungaparet besökte Götene kommun var 1976. Då var Hans Majestät Konungen nytillträdd som kung. Den här gången är det kungens 40-årsjubileum som regent som är anledningen till besöket. Under året besöker kungaparet alla landets län. Under besöket i Västra Götaland är Götene ett av besöksmålen.

I Götene kommer kungaparet att besöka Dafgårds, där det blir bullkalas och barnkörssång med barn från Källby gård. Därefter får kungaparet en presentation av Dafgårds verksamhet. Allmänheten inbjuds till att hälsa kungaparet välkommen och vara med på bullkalaset på Dafgårds innergård.

Förutom Götene och Dafgårds kommer kungaparet även att besöka Green Tech Park i Skara, Varnhems klosterkyrka, Hertig Johans torg i Skövde med lunch i Skövde kulturhus och Kinnarps AB i Falköping. Dagen avslutas med middag på Residenset i Göteborg. Besöksprogrammet har tagits fram av Länsstyrelsen i Västra Götaland tillsammans med hovet och som värd för besöket står landshövdingen Lars Bäckström. 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!