Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommundirektörens nyhetsbrev: Gotene News - 12

Publicerad: 15 december 2011
Rogher Selmosson, kommundirektör

Rogher Selmosson, kommundirektör

Gotene News är positiva nyheter från Götene Kommun. Ansvarig utgivare Rogher Selmosson.

Open space med elever


Onsdagen den 23 november genomfördes Open space med cirka 80 elever från årskurs 7-9 på Västerbyskolan och Fornängsskolan. Temat var "Om det blir en gemensam 7-9-skola i Götene: Vad är viktigt att tänka på för att eleverna ska lära sig mycket och trivas?". Eleverna arbetade entusiastiskt och lyfte fram 21 intressanta temaområden som datorer till eleverna, lärares koll och ordning på lärandet och eleverna, korridoren samt skolmat.

Opens Space med föräldrar


Open space med samma tema genomfördes tisdagen den 29 november med vårdnadshavare. 26 personer hade hörsammat inbjudan som gått ut till samtliga vårdnadshavare med barn i förskoleklass till och med årskurs 9 samt annonserats i Götene tidning vid två tillfällen. Vårdnadshavarna kom från alla kommundelar och hade barn från förskolan upp till årskurs 9. Gruppen lyfte fram 12 temaområden. Exempel på dessa är hur ska man tillgodose behovet av en god arbetsmiljö åt eleverna, skolstart 2013, stimulera varje barns enskilda behov samt mat. (Karin Skarin och Susanna Ward Jonsson)

Äldre möter yngre


Inom projektet "Äldre möter yngre" har vi haft en härlig flärdkväll 25/11 för tjejer från årskurs 7 upp till 18 år och seniorer med cirka 25 gäster. Vi möttes på Linden där vi hade olika stationer att välja bland under fredagskvällen. Vid en station fanns en frissa som lockade håret och gjorde fina håruppsättningar, en kvinna lade makeup och ansiktsmasker, en annan tog bort ansiktshår och gjorde fina ögonbryn. Ville man bara njuta kunde man få taktilmassage på händerna, måla naglarna eller göra marsinpanfigurer med hjälp av en konditor. Mellan de olika behandlingarna umgicks tjejerna runt ett bord med julpyssel, eller stod bredvid och tittade på hur de andra blev fina. Vi festade på smörgåstårta och hade en härlig kväll tillsammans tjejer i blandade åldrar!
Äldre möter yngre är en samverkan mellan Fritid Ungdoms Mobila Team och Äldreomsorgens Mobila Team för generationsmöten.

Bidrag till äldreomsorgen


Äldreomsorgen har fått beviljat stimulansbidrag för insatser inom vård och omsorg om äldre personer. Vi har fått beviljat 303.700:- som ska riktas till  demensvård, sociala innehållet och förebyggande hembesök. (Veronica Augustsson)

Hjärt- och lungräddning


Nu har hälften av alla anställda i Centrumhuset blivit utbildade i Hjärt- och lungräddning. Mycket positivt från deltagare och kursledning. Målet är att samtliga anställda ska genomgått utbildningen senast under våren 2012.

Digidel


Biblioteket har varit delaktig i projektet Digidel (digital delaktighet).Via biblioteket har 17 personer varav 15 pensionärer skaffat sig datakunskap. I projektet totalt har 52 personer deltagit.

Sopplunch


Torsdagen den 1 december arrangerade biblioteket en populär sopplunch. Leif Olsson läste dikter av Tranströmmer och Gustav Fröding. 45 personer deltog.

Ökad utlåning i biblioteket


Fortsatt positiv trend med ökad utlåning i biblioteket nu en ökning med 5%.

Bygglovsärenden ökar


Antalet  bygglovsärenden ökar jämfört med föregående år. Totalt 230 ärenden förra året, nu i början på december är vi uppe i 250 ärenden.

Besök på babycafé


Tisdagen 29 november besökte Kerstin Torstensson från Källby gård förskolor och Janne Svensson Ljungsbackens förskolor Familjecentrum och deras babycafé. Syftet med besöket var att etablera kontakter med de barn och föräldrar som skall komma till våra förskolor och familjedaghem i framtiden. Vi berättade om vår verksamhet och beskrev hur man som förälder måste agera för att kunna ställa sig i kö till oss. Sådana här informella informationsstunder är mycket bra och kan ge svar på många frågor som föräldrar har inför sin förskoleplacering men också ge oss i förskolan en bra bild av hur framtiden ser ut. Jag tror att det är lättare för en förälder att ta direkt kontakt med förskolan för att fråga om något efter en sådan här stund. (Janne Svensson)

Och nu närmar det sig ju jul och Tomten har siktats i skogen bakom Folkets Park


Fredagen 9 december upptäckte barnen på Ljungsbackens förskola när de var ute i skogen för att "arbeta" med sitt tema att det var en röd figur där i skogen som de längtar mycket efter - Tomten. Tomten  som förresten heter Linus pratade med alla barn om vad de önskade sig i julklapp och tomten berättade också om hur mycket han jobbat nu inför julen och att det ibland blir lite stressigt för att hinna med alla julklappar som behövs men  han lovade att besöka dom hemma den 24 december. (Janne Svensson)

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!