Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunalrådet Susanne Anderssons nyårstal 2018

Publicerad: klockan

Företagens nyårsfirande på Götene horse arena inleddes med tal av då blivande kommunalrådet Susanne Andersson. Här kan ni läsa hela hennes tal.

Företagens nyårsfyrverkeri. Foto: Oskar Ramsén. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Företagens nyårsfyrverkeri. Foto: Oskar Ramsén. Klicka på bilden för att förstora.

Nyårstalet

Nu är snart ännu ett år till ända och det är med stor tacksamhet och ödmjukhet att få stå här idag och välkomna er till nyårsfirandet i Götene.

Vi är nog många som tycker att tiden går fort och året 2018 är inget undantag.

Vi som personer hade olika förväntningar och förhoppningar på året 2018 och en del har uppfyllts och annat kanske inte riktigt blev det vi hade förväntat oss. Och sådant är ju livet allt blir inte riktigt som vi har tänkt oss och allt går faktiskt inte att planera.

Det stämmer inte minst på årets sommar, vem hade kunnat förvänta sig att den skulle bli sådan som den blev och det har ställt och ställer oss för många nya kommande utmaningar inte minst när det gäller miljö, hållbar livsmedelsproduktion med mera.

Så är det även i en kommun. Vi planerar verksamheten tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt för alla och försöka att leva upp till allas förväntningar så gott det går. Jag är stolt över att få bo i och nu även få leda Götene Kommun framåt tillsammans med er alla. Tillsammans med alla medarbetare i kommunen som gör ett fantastiskt jobb varje dag inom alla kommunens verksamheter, ingen glömd.

Att samverka och samarbeta är något som vi är bra på i vår kommun. Att alltid se lösningar istället för hinder, se möjligheter istället för svårigheter. Vi bor i en kommun med olika förutsättningar och behov beroende på var vi bor och därför måste vi se olika lösningar för tätorter och landsbygden och hur just ditt liv ser ut. Det är olika och så måste det får vara.

Som jag tidigare nämnde har det hänt mycket under 2018 och här kommer ett litet axplock att se tillbaka på

Det märks att vi har ett mycket aktivt kultur- och fritidsutbud i Götene, många gånger tillsammans med ideella organisationer, och året har varit fyllt av aktiviteter som

  • Unga talanger som bjöd in till show i parken
  • Ett kafferep som gav 20 000 kronor till välgörenhet
  • Massor av aktiviteter på påsklovet, sommarlovet samt höst- och jullov
  • Vårrunda och höstrunda
  • LIFsloppet som lockade över 100 deltagare och hälsa och välmående var i fokus på torget

Under 2018 har vi glädjande sett ett antal nyöppnade butiker och nystartade företag samt redan befintliga företag som utökar sin verksamhet för att kunna producera mer på rationellare sätt, nya miljösmartare lösningar med mera.

REKO-ringen, med allt närproducerat, som bara växer och växer.

Support Group en förening som ska underlätta nyanlända att komma in i vårt samhälle.

Och under året så har både Bomässa, Götenelördan och Seniordag arrangerats.

Nya lägenheter har ställts iordning vilket är mycket glädjande och jag hoppas att det blir fler under 2019.

Vi har sett en ny skola invigas i Hällekis, nya lokaler på Skogsvägen och familjecentralen har fått nya och ombyggda lokaler. Många skolgårdar har rustats upp och inbjuder verkligen till lek och rörelse. Det är viktigt att vi har bra lokaler och bra utemiljö för att kunna ha en verksamhet på så hög nivå som möjligt. Nästa år så kan se vi fram mot en ny förskola i Källby och ett nytt utbyggt äldreboende på Kastanjen i Götene.

Vill också lyfta våra företagare och handeln i vår kommun som gör så mycket under hela året för att skapa aktiviteter och trivsel för oss alla. Jag är övertygad om att vi är många som tycker det är rätt så kul och att gå omkring i Götene när allt detta händer inte minst nu när vi har Sagolika Götene i färskt minne.

Det är vi tillsammans som gör allt detta och alla ni är så värdefulla för en kommuns utveckling. Det är vi som gör Götene kommun till den det är, var stolta över det. Ensam är inte stark, vi skapar tillväxt genom att lyssna på och ta hjälp av varandra, genom samarbete och samverkan kan vi gemensamt fortsätta att utveckla vår kommun. Det är då vi verkligen kan göra skillnad.

Jag vill avsluta med att framföra allas vårt tack till er som satsat tid och resurser för att genomföra nyårsfyrverkeriet som i år är något alldeles enastående. Det är företagen i Götene och Unique Pyroteqnic som gör detta arrangemang möjligt. Och i år ska det verkligen bli spännande att se vad det blir.

Jag önskar er ett lyckligt och gott 2019 och föreslår att vi traditionsenligt förenar oss i en gemensam talkör.

Jag räknar till tre så utbrister vi tillsammans Gott Nytt År!

1, 2, 3

GOTT NYTT ÅR!

Bilder och filmer från nyårsfirandet

Bilder från nyårsfirandet 2018, foto: Oskar Ramsén.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!