Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Information från Försvarsmakten om Flygvapnets luftförsvarsövning 2022, 16-25 maj

Information från Försvarsmakten om luftförsvarsövningen (LFÖ 22) som genomförs under perioden 16 maj till 25 maj 2022: Luftförsvarsövning 2022 syftar till att öka luftstridskrafternas förmåga till nationellt försvar av Sverige. Övningen bidrar till att bygga ett starkare försvar och ökar Försvarsmaktens samlade
förmåga att möta ett angrepp mot Sverige. Övningsverksamheten genomförs dygnet runt under
hela övningsperioden. Övningen innebär både utökad flygverksamhet samt att militär personal finns på platser där vi normalt inte är.

Fyra Herkulesplan flyger över Centrumhuset i Götene.Förstora bilden

Övningen genomförs mellan den 16 maj klockan 12 och 25 maj klockan 16 2022 på flera baser där Såtenäs är en av dessa. Innan den 16 maj och efter den 25 maj kommer förflyttning att ske vilket medför ökad verksamhet.

Riksväg 44

Den 20 och 21 maj (22 maj reservdag) kommer det att genomföras ett antal landningar på riksväg 44 med Jas 39 Gripen. Beroende på vilket vägavsnitt vi använder så kommer det innebära omledning eller stopp i trafiken under dagtid. Mer information om landningar på riksvägen kommer finnas dagarna före genomförandet på forsvarsmakten.se/LFO22.

Mer information

Sverige är värt att försvara, vi behöver ett starkt militärt och civilt försvar. Vi kan inte ta vår demokrati, fred och frihet för givet. Vi hoppas på ert överseende med de eventuella störningar övningen kan medföra.

Vi har gjort en bedömning av vilka hushåll och verksamheter som är berörda av informationen och ber om överseende ifall någon saknas. Förmedla därför gärna den här informationen till andra boenden eller verksamheter som kan ha intresse av detta.

Mer information om övningen finns på forsvarsmakten.se/LFO22

Information om flygvapnets luftförsvarsövning på ukrainska. Pdf, 49 kB.

Om du har frågor ring 010-823 79 00

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!