Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommuns hemsida är på andra plats när det gäller tillgänglighet och integritet

Götene kommuns hemsida placerar sig på andra plats i en mätning av svenska kommuners hemsidor där bland annat tillgänglighet och integritet kontrolleras.

Skärmdump av Götene kommuns hemsida.Förstora bilden

Klicka för att förstora bild.

Vi jobbar ständigt med att förbättra tillgängligheten på hemsidan och att trygga våra besökares integritet. Under sommaren i år gjorde vi däremot en större översyn av både tillgängligheten och integritetsskyddet. Det resulterade i att hemsidan fick en högre placering i en granskning av svenska kommuners hemsidor; en andraplats. Innan sommaren låg Götene på 39:e plats av sveriges 290 kommuner.

Nionde plats bland hela offentliga sektorns hemsidor

En andra topplista är samtliga offentliga sektorns hemsidor. Detta inkluderar riksdag, regioner, myndigheter, universitet och liknande. Här placerar sig Götenes hemsida på nionde plats av 669.

Automatiska tester

Det är webbplatsen Webperf.se som varje månad gör automatiska tester av bland annat offentliga organisationers hemsidor. De tittar då på punkter som:

  • tillgänglighet,
  • integritet,
  • användbarhet,
  • hastighet
  • och att webbstandarder följs.

Det är jätteroligt att se att vårt arbete ger resultat. Vi strävar ständigt efter att Götene kommuns hemsida ska vara tillgänglig för alla. Men automatiska tester som det här ger inte en heltäckande bild och det är vi medvetna om. Det pågår även arbete löpande med våra redaktörer så att bland annat texterna ska vara lätta att ta till sig. Det kommer också nya regler, rekommendationer och standarder att följa löpande. Så det är ett ständigt pågående arbete", säger Adrian Braekke, webbansvarig kommunikatör.

Mer information

Hela topplistan för kommuner på webperf.se

Hela topplistan för offentlig sektors hemsidor på webperf.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!